Duplantis avslutade med seger trots magsjuka

Armand Duplantis vann inför tomma läktare i Doha.
Armand Duplantis vann inför tomma läktare i Doha.
FriidrottTT

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis, som förra veckan stod för tidernas högsta hopp utomhus (6,15 meter) i Rom, nådde inte upp till samma höjder i Diamond League-galan i Doha, Qatar.

Magsjuka tidigare i veckan bidrog till i att "Mondo" slutade på segerhöjden 5,82.

Annons

Annons

"Mondo" vann alltså ändå tävlingen på Khalifastadion, arenan han tog VM-silver på för knappt ett år sedan. Men segerhöjden 5,82 meter var långt ifrån svensk-amerikanens bästa resultat i år. Enligt Aftonbladet var anledningen magsjuka tidigare i veckan.

Ja, jag vaknade tidigt på torsdagsmorgonen och hade ont i magen. Och plötsligt vände den sig ut och in. Jag spydde. Inte en gång, inte två gånger utan hela tiden kändes det som. Jag gick på toaletten, gick och la mig och gick på toaletten igen, säger Armand Duplantis till tidningen.

Inte covid-19

Han fortsätter:

Det måste ha varit något jag ätit. Det kändes så. Det kan inte vara covid-19 då jag testat mig här i Doha. Det var nog bara matförgiftning.

Som ende herre var Duplantis felfri över 5,82 och hade säkrat segern när regerande världsmästaren Sam Kendricks, USA, och veteranen Renaud Lavillenie, Frankrike, rivit ut sig på 5,92. Duplantis, som hade två rivningar på samma höjd, sparade sitt sista hopp och testade på 6,00 men rev ut sig.

Annons

Annons

Otrolig säsong

EM-guldmedaljören från 2018 kan blicka tillbaka på ett enormt år med höjdpunkter som världsrekord inomhus (6,18 i Glasgow i februari) och 6,15-hoppet i Rom förra veckan, efter att ha slagit ukrainaren Sergej Bubkas 26 år gamla utomhusrekord på 6,14.

Den har varit helt otrolig. Långt över förväntan, med tanke på hur det började. Jag kan inte vara mer nöjd. Målet var att hoppa 6,15 och jag klarade det till slut, säger han.

Han reser nu först till Sverige och sedan till USA för semester och träning inför OS-säsongen 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons