Duplantis kan få inspirationspris

Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild.
FriidrottTT

Inte nog med att Armand Duplantis kan väljas till Årets friidrottare i världen.

Han kan också komma att prisas för trädgårdstävlingen som han skapade tillsammans med stavhopparkompisarna Renaud Lavillenie och Sam Kendricks.

Annons

Annons

Det är Internationella friidrottsförbundet World Athletics som skapat priset "Covid inspiration award", som en uppmuntran för dem som med kreativa lösningar fått till tävlingar under coronapandemin.

Trädgårdstävlingen i maj, då de tre stavhopparna tävlade från respektive trädgård i USA respektive Frankrike, var den första tävlingen med internationella stjärnor sedan coronapandemin satte stopp för det mesta i mars. Den följdes upp av ytterligare två trädgårdstävlingar i stavhopp.

De andra två nominerade till inspirationspriset är Diamond League-tävlingen i Monaco i augusti inför 5 000 åskådare samt VM i halvmaraton i polska Gdynia i oktober som blev det enda världsmästerskapet i friidrott i år.

Duplantis, som satt två världsrekord i år, hoppat allra högst utomhus och gått obesegrad genom säsongen, är en av favoriterna till priset Årets friidrottare.

Friidrotten delar ut sina priser vid en virtuell gala den 5 december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons