A-
A+

Duplantis och Ingebrigtsen delar på pris

Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild.
FriidrottTT

Armand Duplantis har prisats som årets manliga friidrottare i Europa av Europeiska friidrottsförbundet. Han får dela på priset med norske löparstjärnan Jakob Ingebrigtsen.

Annons

Annons

Priset delades ut i samband med galan Golden Tracks Award i Tallinn. Nederländska löparundret Femke Bol utsågs till årets kvinnliga friidrottare i Europa.

"Det är en stor ära, inte bara för mig utan för hela min familj, och jag känner mig väldigt stolt", säger Duplantis i ett pressmeddelande från Svenska friidrottsförbundet.

Det är första gången som två idrottare delar på titeln, men inte första gången som 22-åringarna Duplantis och Ingebrigtsen delar på en utmärkelse. 2018 utsågs de båda till Årets stjärnskott i Europa på samma gala.

"Det känns som att det var i går som jag och Jakob delade utmärkelsen som Årets stjärnskott, och att nu vara i en situation där vi båda får den stora utmärkelsen, det är verkligen en ära. Både jag och Jakob har en otrolig säsong bakom oss", säger Duplantis.

Armand Duplantis har varit friidrottens kung Midas under året som gått, allt han rört vid har blivit guld. VM inomhus och utomhus, EM och Diamond League-finalen. Guld, guld, guld och guld.

På VM i amerikanska Eugene, Oregon, satte han dessutom det nya världsrekordet i stavhopp: 6,21.

Medel- och långdistanslöparen Ingebrigtsen gjorde det bra han med. Han tog en drös guld- och silvermedaljer på distanserna 1 500 och 5 000 meter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.