A-
A+

Dvärgkon Rani lockar tusentals besökare

Dvärgkon Rani i Bangladesh lockar tusentals besökare. Här är hon tillsammans med en get hemma på gården i Charigram.
Dvärgkon Rani i Bangladesh lockar tusentals besökare. Här är hon tillsammans med en get hemma på gården i Charigram.
BangladeshTT-AFP

Hon är bara 51 centimeter hög men ändå en riktig superstjärna. Dvärgkon Rani får horder av människor att strunta i covidrestriktioner och besöka henne på en gård utanför Bangladesh huvudstad Dhaka.

Annons

Annons

Den 26 kilo lätta, knappt två år gamla dvärgkon har figurerat i mängder av tidningar och tv-kanaler och blivit viral i sociala medier. Nu köar rickshaws och bilar utanför hennes ladugård i Charigram.

Jag har aldrig sett något liknande. Aldrig, säger entusiastiska Rina Begum, som rest från en närliggande stad för att se det lilla nötkreaturet.

Ranis ägare hävdar att hon är minst i världen och de har anmält henne till Guinness rekordbok. Men de börjar bli trötta på uppståndelsen.

Folk kommer långt ifrån, trots coronavirusrestriktionerna. De allra flesta vill ta selfies med Rani, säger M A Hasan Howlader, som driver gården.
Över 15 000 människor har varit här bara de senaste dagarna.

Rani är en bhutanesisk ko, en ras som i Bangladesh är känd för sitt fina kött. De andra bhutanesiska korna på gården är minst dubbelt så stora.

Sajedul Islam, chefsveterinär i regionen, säger att Ranis storlek är ett resultat av "genetisk inavel" och att hon sannolikt inte kommer att bli större. Han har bett gården att inte ta emot så många turister, så att inte Rani riskerar att smittas av någon sjukdom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!