A-
A+

Dylan förnekar övergreppsanklagelser

Artisten och Nobelpristagaren Bob Dylan nekar till anklagelser om övergrepp. Arkivbild.
Artisten och Nobelpristagaren Bob Dylan nekar till anklagelser om övergrepp. Arkivbild.
NöjeTT-Reuters

Bob Dylan förnekar anklagelserna om att han ska ha utnyttjat en tolvårig flicka 1965.

Annons

Annons

Detta 56 år gamla påstående är osant och vi kommer att kraftfullt försvara oss mot anklagelserna, uppger en talesperson för den i dag 80-årige artisten Bob Dylan.

Det var i fredags som högsta domstolen i New York tog emot en stämningsansökan mot Dylan, som tilldelades Nobelpriset i litteratur 2016.

Enligt anklagelserna ska Bob Dylan, som vid tillfället var i 20-årsåldern, ha gett flickan droger och alkohol innan han därefter sexuellt utnyttjade henne. Detta ska ha skett under sex veckor på våren 1965 då han blev vän med flickan och utvecklade en känslomässig relation till henne. Vissa av händelserna ska ha utspelat sig i hans berömda rum på Chelsea hotel i New York.

Att anklagelserna dyker upp nu är på grund av en lag – ”The New York child victims act” – som stiftades 2019 och som har möjliggjort för människor att anmäla gamla sexbrott, även om brotten i fråga annars ska ha varit så gamla att de preskriberats.

Det var med stöd av samma lag som Storbritanniens prins Andrew i förra veckan stämdes för påstådda sexövergrepp på en kvinna – händelser som ska ha inträffat för över 20 år sedan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!