A-
A+

Dyr Dylansignatur inte äkta – pengar i retur

Bob Dylan under en konsert i Los Angeles 2012. Den legendariske låtskrivaren fick Nobelpriset i litteratur 2016.
Bob Dylan under en konsert i Los Angeles 2012. Den legendariske låtskrivaren fick Nobelpriset i litteratur 2016.
MusikTT

Fans till Bob Dylan betalade mer än 6 000 kronor för en ny, handsignerad bok av Nobelpristagaren. Men de 900 exemplaren var inte signerade av Dylan själv, utan av en automatisk signeringsfunktion.

Nu får köparna pengarna tillbaka.

Annons

Annons

Specialutgåvan av Bob Dylans “The Philosophy of Modern Song" började anlända till köpare världen över i fredags, skriver Variety.

Boken innehåller essäer av Dylan om mer än 60 låtar ur musikhistorien, som han inte skrivit själv. Recensionerna av boken har till stor del varit positiva.

Den begränsade specialutgåvan väckte dock snabbt frågetecken. Den marknadsfördes som att Bob Dylan själv skrivit i alla de 900 exemplaren. Men när köpare lade ut bilder på signaturerna, visade de sig i ett antal fall vara exakt likadana.

Nu ber förlaget Simon & Schuster om ursäkt. "Det har visat sig att den begränsade upplagan innehåller Bobs originalsignatur, men i ett skrivet replica-format" skriver förlaget på Twitter".

Fans har upptäckt 17 varianter av signaturen, som bedöms ha skrivits av en signeringsmaskin kallad autopen, enligt Göteborgs-Posten.

"Vi hanterar detta omedelbart genom att erbjuda varje kund pengarna tillbaka", skriver förlaget på Twitter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.