A-
A+

Edvinsson klev fram i JVM-debuten: ”Nervöst”

Simon Edvinsson överlistade Jaroslav Askarov i premiärmatchen.
Simon Edvinsson överlistade Jaroslav Askarov i premiärmatchen.
IshockeyTT

JVM-debut för hajpade Simon Edvinsson.

Då stod den reslige backen för en jätteinsats i 6–3-segern mot Ryssland.

Det var extremt roligt att gå ut och spela, säger han.

Annons

Annons

Simon Edvinsson har målats upp som Juniorkronornas stora nyckelspelare bland backarna. 18-åringen har imponerat stort i Frölunda och har av många experter ansetts vara en av SHL:s bästa backar den här säsongen.

Därav var förväntningarna höga på Edvinsson när han begick JVM-debut mot Ryssland under annandagskvällen.

Det var nervöst faktiskt, det är någonting man har sett fram emot. Jag tror att det var en väldigt taggad känsla i hela laget. Det var extremt roligt att gå ut och spela, säger han.

"Turligt"

Edvinsson imponerade – både framåt och bakåt. Bland annat såg han till att på egen hand ge Sverige en tvåmålsledning i ett prekärt läge av matchen.

Tidigt i andra perioden fick Ryssland sitt första powerplay i matchen. Men Edvinsson läste de ryska spelarna, satte hög press och fixade ett friläge. Väl framme vid målet sköt han in 2–0 mellan benen på ryske målvakten Jaroslav Askarov.

Att vilja gå aggressivt är något vi har pratat om. Jag fick en klubba på pucken och så studsade den över till ett friläge. Jag såg ett hål mellan benen och sköt, turligt nog gick den in, säger han.

Edvinsson passade på att peka upp mot läktaren i samband med målfirandet.

Det var till de som har kommit hit från Sverige. De borde ha en stor eloge för att ha kommit hit nu trots corona och tagit sig tid för att vara här och kolla på oss. Det var till dem, säger han.

TT: Var det några familjemedlemmar eller andra du känner på läktaren?

Nej, de är hemma. De skiter i det, haha.

Annons

Annons

Hyllas av Montén

Simon Edvinsson har inte haft någon optimal uppladdning inför premiären. Han har missat några träningar och vilade även i genrepet mot Österrike. Anledningen till det vill inte Edvinsson avslöja, men nu är han uppenbarligen i gott spelskick.

Det är något förbundskapten Tomas Montén är nöjd med.

Han var jättebra. Han har ett otroligt lugn i sina aktioner, han är bra åt båda håll och vi har förhoppningar om att han ska kunna bidra åt båda hållen för oss. Jag tror att han kommer att bli bättre nu är han har fått spela och träna mer, säger Montén.

Sverige vann matchen mot Ryssland med 6–3.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.