A-
A+

Edward Bloms gås används i ukrainsk meme

Edward Blom har inget emot att matlagningsbilden på honom används för att tacka för den nya svenska vapenleveransen. Arkivbild.
Edward Blom har inget emot att matlagningsbilden på honom används för att tacka för den nya svenska vapenleveransen. Arkivbild.
UkrainakrigetTT

Instagramkontot ukraine använder sig av en bild på den svenske matprofilen Edward Blom för att tacka den svenska regeringen, skriver Göteborgs-Posten.

Annons

Annons

Bilden föreställer en lyckligt leende Blom i köket där han stoppat ner hela näven och nedre delen av armen djupt in i en gås.

Gåsen har fått texten "ryska armén" medan den nedstoppade armen har döpts efter de svenska vapen och fordon som den svenska regeringen nu beslutat skicka till Ukraina: Archer, stridsfordon 90 och pansarvärnsrobot NLAW.

Bilden är tagen till en kokbok 2014, vi håller på att göra en klassisk svensk gåsmiddag. Jag fyller gåsen med äpplen och katrinplommon, berättar Edward Blom för Göteborgs-Posten.

Edvard Blom har förståelse för att det är en typ av humor som kan uppfattas som stötande, men har själv inget emot att bildens används av det ukrainska Instagramkontot:

Själva bilden har valsat runt i ganska många år nu. Alla olika tänkbara falanger och rörelser har använt den med olika texter. Men att ett ukrainskt konto gör en meme av den, att den används i det här sammanhanget, gör mig väldigt stolt, säger Edward Blom.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.