Efter beskedet: Scalateatern ställer in

Henrik Dorsins och Michael Lindgrens föreställning 'Scalarevyn' flyttas fram till december när teatern väljer att stänga till följd av den nya skärpta allmänna råden. Arkivbild.
Henrik Dorsins och Michael Lindgrens föreställning "Scalarevyn" flyttas fram till december när teatern väljer att stänga till följd av den nya skärpta allmänna råden. Arkivbild.
TeaterTT

Scalateatern i Stockholm stänger med anledning av Folkhälsomyndighetens nya skärpta allmänna råd. Beslutet innebär att storsatsningen "Scalarevyn", som skulle ha spelats i höst, flyttas fram.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Scalateaterns väljer att stänga och flyttar fram samtliga planerade föreställningar till december. Beslutet tog teaterns ledning efter att Folkhälsomyndigheten gått ut med nya skärpta allmänna råd i bland annat Stockholm.

Vi känner att vi vill stänga, så vi stänger från i morgon helt enkelt. Till skillnad från de tidigare reglerna som var lite motsägelsefulla, så är det här ganska tydliga och generella råd. Så även om det inte är lag tar vi så klart vårt smittskyddsansvar och vill inte bidra till smittspridningen, säger teaterns delägare Michael Lindgren.

"Grotesco"-duon Michael Lindgren och Henrik Dorsin hade förra veckan smygpremiär för storsatsningen "Scalarevyn". Revyn var tänkt att spelas inför reducerad publik i höst, men flyttas nu fram.

Våra socialt distanserade föreställningar som vi har planerade och har sålt de närmsta veckorna flyttar vi fram till december. Om smittskyddsläget tillåter så spelar vi då, annars har vi stängt, säger Lindgren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons