A-
A+

Efter dödsbrand: Särskild händelse inledd

Det brann kraftigt på vinden i ett flerbostadshus i Skäggetorp i Linköping.
Det brann kraftigt på vinden i ett flerbostadshus i Skäggetorp i Linköping.
BrandTT

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse efter den kraftiga vindsbranden i Linköping på pingstafton, då en person omkom.

Annons

Annons

En "särskild händelse" innebär att polisen kan koppla in resurser från andra delar av regionen i mån av behov.

Larmet om branden i stadsdelen Skäggetorp kom strax efter klockan 21, och räddningstjänsten kämpade under kvällen med att få bukt på branden och hindra spridning.

Personen som omkom i samband har inte identifierats ännu. För det krävs en rättsmedicinsk undersökning, uppger polisen som nu vädjar om vittnesuppgifter.

Det här hände ju strax efter klockan 21, så det var folk ute. Vi är väldigt intresserade av tips, säger polisens presstalesperson Monica Bergström på pingstdagen.

Rökutvecklingen var kraftig och de kringboende uppmanades att stänga dörrar, fönster och ventilation för att slippa rök eller röklukt. Sms sändes ut i närområdet.

Sex poliser som arbetade med branden var tvungna att kontrolleras efter att de befarats ha fått i sig brandrök. Ingen av dem var däremot allvarligt skadad.

Branden misstänks vara anlagd och polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga omedelbara kopplingar till tidigare våldsdåd i Linköping, som föranlett drönarbevakning av vissa stadsdelar.

Men det är naturligtvis någonting som man tittar på, likväl som man tittar på det som ett enskilt ärende. Vi har inlett en särskild händelse under natten eftersom det är en allvarlig händelse. Vi vill prioritera utredningen, säger Monica Bergström.

Flera personer som bor i det drabbade flerfamiljshuset har evakuerats. Kommunen och fastighetsbolaget hjälper dem hitta annat husrum, skriver polisen på sin hemsida.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!