Efter skadan: Federer med i Australian Open

Roger Federer får börja leta formen till Australian Open. Arkivbild.
Roger Federer får börja leta formen till Australian Open. Arkivbild.
TennisTT

För bara några veckor sedan var stjärnan Roger Federers medverkan i Australian Open osäker. Men schweizaren fanns med när turneringens uppställning presenterades under julen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Som förväntat är spelarna i världseliten anmälda till turneringen som inleds den 8 februari. Det inkluderar Roger Federer som så sent som i mitten av december var osäker kring sin medverkan.

Redan i oktober hade jag hoppats vara 100 procent tillbaka. Men jag är inte där än, det kommer att vara en kamp mot klockan med Australian Open, sade Federer då.

Världsfemman har inte spelat en tennismatch sedan februari, då han opererades för sin knäskada som han ådrog sig samma månad. Ännu en operation i juni satte stopp för tävlingar resten av 2020.

Förra årets segrare i Australian Open, Novak Djokovic samt Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev och Stefanos Tsitsipas är några av de andra herrspelarna som är anmälda till turneringen.

På damsidan kommer superstjärnan Serena Williams att ställa upp. En seger i Melbourne skulle innebära att hon tangerar Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titlar.

Hon utmanas av bland annat Simona Halep, Naomi Osaka, Sofia Kenin, Elina Svitolina och Karolina Pliskova.

Australian Open spelas 8–21 februari.

Herrarnas kval till turneringen kommer att avgöras 10–13 januari i Doha, Qatar, för att spelarna ska kunna ta sig till Melbourne och sitta i 14 dagars obligatorisk karantän.

WTA-touren har inte meddelat hur damernas kval ska avgöras, men ett liknande upplägg är troligt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons