A-
A+

Efter snön – nu kommer regnskurarna

Paraply som skydd mot snöblandat regn och hårda vindar i Malmö på torsdagen. Såväl regnet som vinden kommer att ligga kvar under dagen, men i minskad omfattning.
Paraply som skydd mot snöblandat regn och hårda vindar i Malmö på torsdagen. Såväl regnet som vinden kommer att ligga kvar under dagen, men i minskad omfattning.
VäderTT

Snön och den kraftiga vinden har fått ge vika för regn och mojnande vindar. Men någon vår ska man inte räkna med.

Det blir en molnig dag utan direkt vårvärme, man får nog räkna med fyra–fem grader, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Annons

Annons

Snösmockor och stormbyar, trafiksvårigheter och allt annat än vår i luften.

Men det var torsdagen det.

Under fredagen kommer de allra flesta märka av något avtagande vindar och att snön gett plats åt regn.

Nederbörden har mattats av rätt så ordentligt och det kommer att fortsätta under förmiddagen, säger Jon Jörpeland.
Däremot kommer det att falla skurar till och från, framför allt i västra Götaland. Och det kommer fortsätta vara blåsigt, men inte riktigt som i går.

Snöovädret låg bakom en rad trafikolyckor i landet under torsdagen, främst i bältet från Värmland till Stockholm och upp längs Norrlandskusten, och Trafikverket varnade för stora problem i väg- och tågtrafiken under hela torsdagen.

De problemen kan fortsätta under förmiddagen i Västernorrland och södra Västerbotten, där det under förmiddagen kommer fortsätta snöa ymnigt och under resten av fredagen väntas blåsa kraftigt.

Men de klass 1-varningar för snöfall respektive mycket hård vind i Västernorrlands län och norra Lapplandsfjällen som SMHI under natten låg kvar med kommer att tas bort under morgonen. Däremot ligger klass 1-varningarna för kuling i Östersjön kvar, från Skåne till Västerbotten.

Även om snön och stora delar av regnet även bokstavligen blåst bort ska man inte räkna med en skön vårdag.

Det finns lite möjlighet till solglimtar i södra Sverige, där kommer det att bli mer växlande och varierat väder även om skurar passerar. Men i övrigt blir det en molnig dag utan direkt vårvärme, man får nog räkna med fyra–fem grader, säger Jon Jörpeland.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!