-
+

Efter stormningen – matchen skjuts upp

Vakter patrullerar runt Marseilles arena efter upploppet under lördagen.
Vakter patrullerar runt Marseilles arena efter upploppet under lördagen.
FotbollTT-Reuters

Olympique Marseilles möte med Rennes sköts upp efter att flera hundra Marseille-supportrar stormat klubbens träningsanläggning.

Försvararen Álvaro González och sju poliser finns bland de skadade i upploppet.

300 anställda är i chock i kväll, säger klubbpresidenten Jacques-Henri Eyraud i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Den franska storklubben är inne i en rejäl svacka efter tre raka förluster och ligger för närvarande sjua i Ligue 1, hela 16 poäng bakom ledande Lyon.

Supportrarna har riktat missnöjet mot klubbpresidenten Jacques-Henri Eyraud – och under lördagen gick de till angrepp mot klubbens träningsanläggning.

Enligt RMC Sport har 150-200 supportrar tagit sig in på området där några av dem skjutit fyrverkerier och satt träd i brand.

L’Equipe rapporter att Marseilles försvarare Álvaro González träffats av en projektil och fått en mindre skada på ryggen. Sju poliser uppges också ha blivit skadade. 25 personer har gripits efter händelsen.

Senare under kvällen meddelade det styrande organet Ligue de Football Professionnel (LFP) att matchen skjuts upp till ett senare tillfälle.

I ett pressmeddelande uttalar sig klubbpresidenten om skandalen:

"Tre hundra anställda är i chock efter att ha upplevt eller sett bilderna av en obeskrivlig attack mot Olympique Marseille. Vad som hände i eftermiddags tas på stort allvar. De här bråkmakarna påstår sig vara supportrar, men förstör anläggningen och hotar anställda och spelare ".

Álvaro González som skadades under upploppet:

"Jag kom till Olympique de Marseille för dess historia och passionen som omger den. Den här stad är underbar och vi älskar den här klubben, men det vi har upplevt i dag får aldrig hända igen".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss