A-
A+

Efter succén – Ymer utslagen direkt i US Open

Mikael Ymer under matchen mot Jenson Brooksby, USA.
Mikael Ymer under matchen mot Jenson Brooksby, USA.
TennisTT

Från ATP-final till sorti i den första omgången. Mikael Ymer lyckades inte rå på 20-årige Jenson Brooksby i US Open – och besvikelsen efteråt var påtaglig.

Annons

Annons

Den 99-rankade amerikanen vann över den 72-rankade svensken i fyra set. På frågan om hur han upplevde matchen var Ymer fåordig när han lämnade arenan.

Inga kommentarer, var 22-åringens enda svar.

Ymer fick en bra start på matchen och vann första gamet, men sedan tog Brooksby kommandot. Ymer tvingades jaga – och lyckades komma ikapp till 5–5 i första set, men upphämtningen var förgäves och Brooksby tog hem setet med 7–5.

I andra set fixade Ymer en 2–1-ledning, innan Brooksby ännu en gång gick om och drog ifrån. Amerikanen vann andra set med betryggande 6–2.

Med kniven mot strupen lyckades Ymer i tredje set jaga sig till likaläge 5–5, och den här gången höll han i och kunde äntligen vinna med 7–5.

Fjärde set började som de tidigare, med en tidig ledning för Ymer. Men vid ställningen 3–2 till Ymer lyckades amerikanen återigen vända spelet till sin fördel och han avslutade matchen med vinna de fyra sista gamen.

"Hem och vila"

Sortin betyder hemfärd för Ymer.

Jag ska hem och vila, ta det lite lugnt, säger han.

Trots det tidiga uttåget ur US Open kan 22-åringen ändå se tillbaka på en framgångsrik sommar.

Den var bra, en väldigt produktiv sommar. Mycket att bygga på. Så jag ser fram emot resten av säsongen, säger han.

Annons

Annons

Första ATP-finalen

I helgen spelade Ymer sin första ATP-final, då han ställdes mot Ilja Ivasjka från Belarus i Winston-Salem. Det blev visserligen förlust, men tack vare finalplatsen klättrade han 18 placeringar på tennisens världsrankning lagom till årets sista grand slam-turnering.

Inför matchen mot Brooksby påpekade dock den förre världsfyran Robin Söderling att lottningen var tuff.

Brooksby, han har precis slagit sig in topp 100 och är väldigt bra på hard court. Micke måste spela på toppen av sin förmåga, sade Söderling till TT före matchen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!