A-
A+

Efterlysta mördare häktade för butiksrån

Polisens tekniker arbetar på platsen där en man sköts till döds i Nacksta i Sundsvall 2019. Två män som dömts för mordet har häktats misstänkta för butiksrån.
Polisens tekniker arbetar på platsen där en man sköts till döds i Nacksta i Sundsvall 2019. Två män som dömts för mordet har häktats misstänkta för butiksrån.
BrottTT

De två männen dömdes till 18 års fängelse för ett mord i Sundsvall men flydde från sina straff. På lördagen häktades de för väpnade rån mot två matbutiker i Västsverige, rapporterar SVT Väst.

Annons

Annons

Männen, 27 och 28 år gamla, har jagats av polisen och varit internationellt efterlysta av Europol. På lördagen häktades de vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkta för två grova rån mot två matbutiker i Floby respektive Alingsås i början av november.

I januari dömdes männen av hovrätten till 18 års fängelse för en dödsskjutning i stadsdelen Nacksta 2019. De hade dessförinnan friats i tingsrätten och lyckades sedan hålla sig undan från polisen.

De greps vid en stor polisinsats i ett skogsområde i västra Värmland på onsdagskvällen. Även vapen hittades vid tillslaget.

De har häktats på sannolika skäl för både grovt rån och grovt vapenbrott. Ytterligare en person i deras sällskap har häktats för medhjälp till rån samt grovt vapenbrott. En fjärde person har häktats för grovt rån i två fall.

Jag kan bekräfta att vi gjort omfattande utrednings- och spaningsarbete som ledde till gripandena, säger polisens spaningsledare Peter Sundblad vid polisen i Skövde till NWT.

Vid rånen mot de två matbutikerna tog sig maskerade män in via personalingången och tvingade till sig kontanter under vapenhot.

Alla fyra har förnekat brott i inledande förhör, enligt NWT.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.