A-
A+

Ejdsell: "Då är vi otroliga på hemmaplan"

Victor Ejdsell och Färjestad är svårbesegrade hemma i Löfbergs arena.
Victor Ejdsell och Färjestad är svårbesegrade hemma i Löfbergs arena.
IshockeyTT

Färjestad vill kvittera finalserien.

Och förutsättningarna i Karlstad är goda.

Gör vi rätt saker är vi otroliga på hemmaplan. Vi är riktigt, riktigt bra, säger Victor Ejdsell.

Annons

Annons

Sju hemmamatcher och sju hemmasegrar. Det är Färjestads facit i slutspelet.

Värmlänningarna har varit oslagbara på hemmaplan och efter det att den fjärde finalmatchen är färdigspelad i kväll hoppas man att så fortsatt är fallet.

Vi ger inte motståndarna tid och det har skapat momentum i matchen som gynnar oss. Vi får långa anfall och till slut får vi utdelning, konstaterar Victor Ejdsell.

"Inga övermän"

Men FBK-forwarden och hans lagkamrater är alltjämt i underläge i SM-finalen. Luleå har tagit hem båda matcherna i Norrbotten och leder med 2–1 i matcher.

Det är jävligt viktigt att vi kan knipa en match på bortaplan. Vi har gjort rätt bra matcher uppe i Luleå och de är inga övermän mot oss. Vi får våra chanser men måste spela 60 minuter bra hockey, det räcker inte med 40, säger Ejdsell.

TT: Tycker du att det finns något som heter hemmafördel?

Det är klart att alla får en bättre känsla hemma, man får mer push av sina egna fans och man känner att det är en bra atmosfär. I Karlstad har det varit helt otroligt bra tryck.

Ejdsell berättar att det märks av att det är finalspel på stämningen i Karlstad.

Det är skillnad. Man märker av att det är ett jäkla tryck på hockey i Värmland just nu. Många vill vara med och vill bidra, inte bara vi på isen. De på läktarna också, alla som älskar hockey i Karlstad sugs med, säger Ejdsell.

Annons

Annons

"Bara bullshit"

Luleås lagkapten Erik Gustafsson var på gott humör dagen efter tisdagens 5–4-seger efter förlängning. Han känner inte någon oro över Färjestads starka hemmafacit.

Vi är seriens bästa bortalag och har vunnit där under säsongens gång. Vi känner oss starka, trygga och i varje match vi går ut till känner vi att vi ska vinna. Det kommer inte att vara någon skillnad nu, säger han.

TT: Är det större skillnad än vanligt på att spela borta respektive hemma under en finalserie än under serielunken?

Jag har funderat på det också men jag vet inte om det spelar så stor roll. Det är de som är mest desperata, som gör det lilla extra och verkligen ger sig fan på att vinna. Det är grunden till allting egentligen. Sedan kan man få en extra push på hemmaplan av sin egen publik. Det skulle vara det i sådana fall men i grunden är det bara ”bullshit”, det är bara ut och köra, säger Gustafsson.

Match fyra börjar 19.30 i kväll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.