A-
A+

Elanga hyllas: "Väldigt bra inställning"

Manchester Uniteds Anthony Elanga, till vänster, gjorde en assist i 3–0-segern hemma mot Brentford.
Manchester Uniteds Anthony Elanga, till vänster, gjorde en assist i 3–0-segern hemma mot Brentford.
FotbollTT

Anthony Elanga spelade från start och låg bakom ett av målen i Manchester Uniteds 3–0-seger mot Brentford.

Efteråt hyllades han av tränaren Ralf Rangnick.

Förhoppningsvis stannar han i klubben flera år framöver, säger Rangnick till Sky Sports.

Annons

Annons

I den nionde minuten noterade portugisen Diogo Dalot att Elanga satte fart framåt. Djupledsbollen var på gränsen till att vara för hårt slagen, men den svenske talangen pinnade på förträffligt, hann upp bollen precis före kortlinjen och skickade direkt in ett hårt inlägg mot området framför Brentfords mål.

En annan portugis, Bruno Fernandes, mötte inspelet perfekt och rakade in 1–0 på volley.

Det var ännu en imponerande prestation av Elanga, som fyllde 20 så sent som i onsdags.

Stor potential

Efter matchen, som United vann med 3–0, var tränaren Ralf Rangnick full av beundran för den unge anfallaren.

Han har precis fyllt 20 år. Runt jul, innan jag kom hit, hade han börjat fundera på att bli utlånad någonstans, och nu spelar han i princip regelbundet för oss, säger Rangnick till Sky Sports.

Tysken tog över som tillfällig lösning mitt under den pågående säsongen. Snart tar nederländaren Erik ten Hag över, men Rangnick blir kvar som konsult och hoppas också få se mycket mer av Anthony Elanga i Unitedtröjan.

Han har en väldigt bra inställning, det är en bra kille som vill bli bättre och bättre på varje träning. Förhoppningsvis stannar han i klubben flera år framöver och fortsätter att utvecklas. För han har fortfarande potential att förbättra mycket, både tekniskt och taktiskt. Men han vill lära sig hela tiden, och det är det som är så bra, säger Ralf Rangnick.

Annons

Annons

Jagar Europaspel

Både Elanga och Victor Nilsson Lindelöf spelade från start i Manchester United i måndagens match mot Brentford, en match som behövde vinnas. De senaste veckornas svaga form har gjort att United tappat chansen att nå en placering bland de fyra främsta. Därmed blir det inget spel i Champions League nästa säsong, men plats fem och sex innebär en Europa League-biljett och en sådan vill Manchesterlaget inte gå miste om.

Efter att Cristiano Ronaldo utökat till 2–0 på straff och Raphaël Varane sedan styrt in 3–0 på hörna, finns chansen kvar. Den klara segern mot Pontus Janssons Brentford gör att United behåller sjätteplatsen i tabellen med två matcher kvar att spela.

West Ham (tre matcher kvar) och Wolverhampton (fyra matcher kvar) skuggar dock där bakom, sex respektive nio poäng efter United.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.