Elfte raka utan seger för "Blåvitt"

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson. Arkivbild.
IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson. Arkivbild.
FotbollTT

IFK Göteborg har inte vunnit i allsvenskan på elva matcher. Men kris? Det är ett ord som sportchefen Kennet Andersson helst inte använder.

Det finns väl ingen anledning att använda det ordet. Men det är djäkligt tufft, säger han.

Annons

Annons

IFK Göteborg vann cupen. Men i allsvenskan har "Blåvitt" inte vunnit sedan den 2 juli och i stället radat upp oavgjorda matcher. På måndagskvällen blev det dessutom en förlust, tunga 1–3 mot IFK Norrköping trots ett visst spelövertag.

Det är inte rätt läge att jag ska stå efter en match och analysera fotsteg fram och tillbaka. Men ni ser ju själva, säger Kennet Andersson besviket efteråt.
Vi äger matchen hyfsat, trots det straffar de oss rätt rejält. De är effektiva, det får man ge dem.

"Bitar på plats"

Förlusten innebär att IFK Göteborg är kvar i bottenstriden i tabellen, efter elva raka matcher utan en trepoängare. Ett tungt läge, medger tränaren Poya Asbaghi, som dock inte heller han vill sätta någon krisstämpel på klubben.

Det är inte jag som ska sätta stämplar till höger och vänster. Men det har gått en massa matcher utan att vi gått in trepoängare, konstaterar han.
Sedan kan du ha en sådan svit och känna att ingenting fungerar. Det är en ännu värre känsla än den vi har just nu. Vi känner ändå att vi har många bitar på plats, hur konstigt det än låter.

Jakob Johansson, som fått spela mittback efter återkomsten till IFK Göteborg, är inne på samma spår.

Det är tufft så klart. Ännu en match där vi inte tar tre poäng. Men jag har aldrig upplevt att gruppen deppat, säger han.
Vi kan inte bara sluta spela, vi måste fortsätta, vi har inget alternativ.

Annons

Annons

Nya spelare?

IFK Göteborg har under första halvan av säsongen drabbats av skador på en rad nyckelspelare. Nyligen värvades dock anfallaren Christian Kouakou från Brage och Kennet Andersson hoppas nu på ytterligare nyförvärv innan transferfönstret stänger den 25 augusti.

Jag hoppas det. Men jag kan inte lova någonting, säger han.
Vi kollar hela tiden och har ju breddat truppen längs vägen. Men i stunden känns det lite tunt med skadorna som har kommit.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons