-
+

Elias Pettersson har hittat målet igen

Vancouvers Elias Pettersson (i blått) i kamp med Ottawas Thomas Chabot.
Vancouvers Elias Pettersson (i blått) i kamp med Ottawas Thomas Chabot.
IshockeyTT

Vancouver har inlett NHL-säsongen trögt, och det gäller i synnerhet de tänkta målskyttarna JT Miller och Elias Pettersson.

Men kanske har det släppt nu. Mot Ottawa gjorde duon tre mål på väg mot lagets seger med 5–1, och Pettersson lovar att det kommer mer.

Både jag och de andra har mer att ge, säger svensken.

Annons

Annons

Att Pettersson och Miller skulle bli matchhjältar efter en storseger kunde få tro efter de första 20 minuterna. Gästerna vann första periodens skottstatistik med 23–7, men i målprotokollet stod det 1–1.

Vi var inte nöjda med första perioden såklart. Andra perioden var okej men i tredje spelade vi bra. Men nästa gång (mot Ottawa igen) måste vi spela bra i 60 minuter, säger Pettersson på presskonferensen efter matchen.

Det var i andra som Pettersson och Miller äntligen fick fart på målproduktionen. Pettersson var med till förspelet till Millers 2–1 och minuter senare satte amerikanen även sitt andra mål innan det var dags för svenskens 3–1 i spel i numerärt överläge bakom Marcus Högberg i Ottawamålet.

Blickar framåt

Skillnaden mot tidigare? Aggressiviteten, säger Pettersson själv.

När jag hade pucken i powerplay försökte jag hela tiden skjuta. I de tidigare matcherna kanske jag har hållit i pucken mer och inte tagit chanserna, så jag var nog lite mer aggressiv i dag i tanken och spelet.

Efter noll mål och målgivande passningar på de tre första matcherna har 22-åringen nu gjort två mål på de tre senaste matcherna.

Vi spelar alltid under press och jag är den som sätter mest press på mig. Jag vill alltid spela bra. Frustrationen kommer när vi inte vinner. Alla i laget vill vinna, verkligen vinna. Både jag och de andra har mer att ge, säger han och blickar framåt.
Nu har vi två bra matcher att bygga vidare på, självförtroendet finns där så nu är vi redo för i morgon.

Annons

Annons

Målsnålt i Nashville

Nattens andra match blev målfattig, men desto mer spännande. Till slut kunde Nashville efter ett straffavgörande vinna mot Chicago med 2–1.

Matchens första mål kom först efter 45 minuters spel, när Nashvilles Nick Cousins hittade rätt bakom Kevin Lankinen i Chicagomålet.

Fyra minuter senare kvitterade gästerna via Ryan Carpenter och fler mål blev det inte förrän Matt Duchene som ende spelare satte sin straff. Efter målet hade såväl Patrick Kane som Mattias Janmark chansen att ta straffläggningen vidare, men ingen av dem lyckades överlista Nashvilles Juuse Saros.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss