Elitfotboll Dam: "Det är givetvis tråkigt"

Det är den hårda konkurrensen från allt mer satsande lag som får Göteborg FC att lägga ner elitverksamheten, tror Annika Grälls ordförande i Elitfotboll Dam. Arkivbild.
Det är den hårda konkurrensen från allt mer satsande lag som får Göteborg FC att lägga ner elitverksamheten, tror Annika Grälls ordförande i Elitfotboll Dam. Arkivbild.
FotbollTT

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som svenska mästarna Göteborg FC formellt meddelade att de drar sig ur damallsvenskan.

Vi tycker givetvis det är tråkigt, men varje klubb är suverän att fatta sina egna beslut, säger Annika Grälls ordförande i Elitfotboll Dam.

Annons

Annons

Annons

Annons

Beskedet slog ned som en bomb inom svensk fotboll. Svenska mästarna Göteborg FC, med en rad landslagsspelare i föreningen, avslutar sin elitverksamhet.

Vi är också förvånande. (Ordföranden) Peter Bronsman tog kontakt med mig och meddelade mig detta tidigt i morse, säger Annika Grälls.

TT: Hur reagerade du?

Att svenska mästarna bestämmer sig för att avsluta sin verksamhet är väl förvånande. Det tror jag inte någon hade räknat med.

Ökad konkurrens

Det blir nu Morön, som kom trea i elitettan i år, som kommer att erbjudas platsen i damallsvenskan 2021 som Göteborg lämnar ifrån sig.

Annika Grälls ser beskedet att Göteborg FC lägger ner sin elitverksamhet som ett tecken på att konkurrens inom damfotbollen ökar – och det är någonting bra.

Jag tror att det visar på att det finns ett stort intresse för damfotbollen. Det kanske låter märkligt, men konkurrensen ökar både nationellt och internationellt. Vi ser ett enormt ökat intresse från tv-tittarna.

Annons

Annons

Hoppas på andra

Flera herrlag flyttar fram positionerna och satsar på egna damlag. Det gör att ett lag som Göteborg FC får svårt att hävda sig.

På längre sikt ser man att konkurrensen på västkusten blir för tuff och därför väljer man att lägga ner verksamheten nu och förväntar sig att andra klubbar tar över, säger Annika Grälls.

Vad som händer med Göteborgs plats i Champions League säsongen 2021–2022 är ännu inte klart enligt Svenska fotbollförbundets tävlingschef Anna Lögdberg, skriver Aftonbladet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons