Elvira Öberg om succén: "Det är häftigt"

Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild.
SkidskytteTT

Elvira Öberg har fått en succéstart på skidskyttesäsongen.

Framgångar som överraskat henne själv.

Jag har känt att jag tagit kliv, men att jag ligger fyra i totalen, det är häftigt, säger hon inför lördagens jaktstart.

Annons

Annons

Annons

Annons

Elvira Öberg blev bästa svenska vid fredagens världscupsprint i österrikiska Hochfilzen. 21-åringen klarade sig med en bom i det liggande skyttet och gick i mål som femma.

Ett tacksamt utgångsläge inför lördagens jaktstart.

Det är verkligen ett kanonutgångsläge. Det är klart att det är en liten bit upp till Tiril (Eckhoff) som går ut först men vi kommer gå ut ett bra gäng bakom, så det blir nog körning redan från start, det blir kul, säger hon till TT.

"Ganska lätt bana"

Öberg har 27 sekunder att hämta igen på norskan, men kan få viss draghjälp från storasyster Hanna Öberg som startar två sekunder efter.

Vi har åkt många timmar tillsammans i sommar och vi ska nog kunna hjälpas åt så gott det går, säger hon.

TT: Vad krävs för att slå norskorna?

Som vanligt när det är jaktstart är det på skjutvallen det kommer att avgöras, speciellt när det är en ganska lätt bana här i Hochfilzen.

21-åringen har varit ett av de stora svenska utropstecknen under inledningen av skidskyttesäsongen och radat upp flera fina placeringar.

Annons

Annons

"Det är häftigt"

Efter fjolårets debutsäsong i världscupen, där hon som bäst tog en 13:e-plats, har Öberg nu tagit sig upp på pallen vid tre tillfällen. Hon var bland annat med i stafettlaget som segrade i Kontiolax.

Jag är jättenöjd med starten jag har fått. Jag har känt att jag tagit kliv, men att jag ligger fyra i totalen, det är häftigt, säger hon.

Nu hoppas hon på att hålla sig kvar i världscuptoppen, och om möjligt knappa in ytterligare på storasyster Öberg på andra plats.

Varje poäng är viktig och det är många tävlingar som kommer att räknas bort när vi summerar säsongen. Jag är bara otroligt nöjd att jag är med så högt upp i totalen, det är svårt att säga något annat.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons