A-
A+

EM-brons till OS-hoppet Menning: "Njuter"

Petter Menning tog ett överraskande EM-guld i kanot. Arkivbild.
Petter Menning tog ett överraskande EM-guld i kanot. Arkivbild.
KanotTT

Petter Menning är tillbaka i världseliten. Efter några tuffa år tar Vaxholmspaddlaren brons i kanot-EM i Polen på favoritdistansen K1-200 meter.

Jag har längtat efter det här och njuter, säger Menning till Radiosporten.

Annons

Annons

Petter Menning var bara 15 hundradelar från guldet på den ultimata sprintdistansen inom kanotsporten som bara tar 35 sekunder att paddla.

Det blir alltid knivskarpt i målgången och när kanotisterna passerat mållinjen visade grafiken i tv-rutan att svensken varit först. Fast efter granskning av målfotot gick segern till ungraren Sandor Totka, med britten Liam Heath på andraplatsen.

Bronset för OS-klara Menning är ett kvitto på att svensken är på väg tillbaka och blir ett medaljhopp i Tokyo.

Jag är superglad att kunna vara tillbaka på den här nivån som jag verkligen vill vara på och jag har kämpat så länge för det här, säger Menning till Radiosporten.

Han tog VM-guld på distansen 2013 och har även tagit flera medaljer i EM och Europeiska spelen tidigare. Han paddlade även i OS 2016, där han däremot missade finalen och slutade tia.

De senaste åren har Menning varit drabbad av skador, men det blev en sjätteplats på VM 2019, innan fjolårssäsongen blev spolierad på grund av pandemin.

Jag är glad för att vi kan tävla. Jag har längtat efter det här och njuter, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!