A-
A+

EM-guide: lördag 23 juli

Blir Melvine Malard Frankrikes joker i EM-kvartsfinalen mot Nederländerna?
Blir Melvine Malard Frankrikes joker i EM-kvartsfinalen mot Nederländerna?
FotbollTT

Tyskland väntar i semifinalen.

Nu ska Frankrike och Nederländerna göra upp om vilka som gör dem sällskap.

Annons

Annons

Fotbolls-EM, sista kvartsfinalen.

Vad: Frankrike–Nederländerna.

Var: New York Stadium, Rotherham.

När: Lördag klockan 21.00.

Tv/radio: SVT 1/SVT Play/SR P4 Radiosporten.

+ Så gick det i EM 2017

Frankrike: Tvåa i gruppen och därefter utslaget av England i kvartsfinal.

Nederländerna: EM-guld.

+ Bästa EM-resultat

Frankrike: Kvartsfinal 2009, 2013 och 2017.

Nederländerna: EM-guld 2017.

+ Så gick det i gruppen

Frankrike: Rivstartade med att besegra Italien med 5–1 i premiären där de hade 5–0 på resultattavlan redan efter första halvlek. Fortsatte sedan med att besegra Belgien med 2–1 och kryssade mot Island (1–1) i sista gruppspelsmatchen. Vann gruppen.

Nederländerna: Inledde med att spela 1–1 mot Sverige i premiären och fortsatte sedan med en uddamålsseger över Portugal (3–2) innan de avslutade med en övertygande seger över Schweiz (4–1). Tvåa i gruppen bakom Sverige.

+ Håll koll på

Frankrike: Melvine Malard. En potentiell fransk joker. Den 22-åriga anfallaren, i Lyon till vardags, fick hoppa in i de två inledande gruppspelsmatcherna innan hon fick förtroendet från start i ett redan kvartsfinalklart Frankrike i sista gruppspelsmatchen mot Island. Malard tackade för förtroendet och gjorde mål redan efter 43 sekunder, ett mål som numera är det snabbast gjorda målet någonsin i ett EM-gruppspel. Har redan, trots sin unga ålder, fyra Champions League-titlar på meritlistan.

Nederländerna: Sherida Spitse. Visst, storstjärnan Vivianne Miedema är tillbaka efter att ha tillfrisknat från covid-19 och missat två matcher, men Miedema är inte allt. 32-åriga Spitse, med Ajax som klubbadress, är navet på det nederländska mittfältet. Spitse har spelat samtliga minuter i EM så här långt och har spelat för landslaget i hela 16 år nu. Spitse är den första spelaren att ha gjort över 200 landskamper för Nederländerna och hon är även en banbrytare även på andra sätt. Kallas för den "orangea kanonen" på grund av hennes fruktade skott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.