En död vid protest i Portland – Trump kritisk

Polis på plats i Portland sedan en person skjutits till döds.
Polis på plats i Portland sedan en person skjutits till döds.
USATT-AFP-Reuters

En person har dödats i sammandrabbningar mellan BLM-demonstranter och motdemonstranter i Portland i USA.

Chad Wolf, minister för inrikes säkerhet, säger att "alla alternativ fortsätter att finnas på bordet" för att hantera våldsamma protester i staden.

Annons

Annons

En person sköts till döds i lördags kväll, lokal tid, i nya oroligheter i Portland i den amerikanska delstaten Oregon, där flera demonstrationer har urartat i våldsamheter under de senaste månaderna.

En fordonskonvoj med Trumpanhängare körde genom staden och det uppstod bråk med motdemonstranter. Den lokala tv-stationen KGW News citerar en polisrepresentant som säger:

Jag kan bekräfta en skottlossning med en död och att vi är i det första skedet av en mordutredning.

Det finns inga uppgifter om den dödade personens identitet.

Trump kritisk

Chad Wolf säger i en intervju med tv-kanalen ABC att "alla alternativ fortsätter att finnas på bordet" för att hantera våldsamma protester i Portland, däribland att skicka federala polisstyrkor.

President Donald Trump kritiserar Portlands borgmästare Ted Wheeler för att han tackat nej till att få hjälp av nationalgardet för att stävja protesterna.

"Wheeler är inkompetent", skriver Trump på Twitter och fortsätter:

"Det är inte detta som vårt fina land vill ha. Det vill ha trygghet och säkerhet", skriver presidenten.

Annons

Annons

"Vi är redo"

Vita husets stabschef Mark Meadows säger till tv-kanalen NBC att president Trump är redo att erbjuda förstärkningar av federala polisstyrkor till republikanska eller demokratiska guvernörer som efterfrågar det.

Vi är redo, säger Meadows.

Spänningar mellan olika grupper i Portland har pågått i snart tre månader sedan den svarte mannen George Floyd dödats vid ett polisingripande i Minnesota. I juli skickade president Donald Trump federala styrkor till staden för att slå ned protesterna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons