A-
A+

En match från titeln efter omdiskuterat mål

Nazem Kadris mål blev omdiskuterat.
Nazem Kadris mål blev omdiskuterat.
IshockeyTT

Tampa Bay och Colorado bjöd på ishockeydrama i den fjärde finalen i Stanley Cup. Efter 2–2 vid full tid krävdes förlängning innan Colorado till slut stod som segrare – och kan därmed avgöra finalen i nästa match.

Men efteråt kom segermålet att ifrågasättas.

Annons

Annons

Colorados avgörande kom tolv minuter in i förlängningen efter att comebackande Nazem Kadri skickat in 3–2. Kadri fick pucken med fart och slog upp den i nättaket, där den gömde sig och orsakade några sekunders förvirring innan Coloradospelarna kunde hissa nävarna i skyn.

Men efterspelet av matchen kom att handla om det verkligen skulle ha blivit mål.

"Kommer se vad jag menar"

Tampa-tränaren Jon Cooper lämnade presskonferensen efter matchen efter bara en fråga. Men han ville inte precisera varför han var upprörd

Ni kommer att se vad jag menar när ni ser målet. Mitt hjärta brister för spelarnas skull, för vi borde förmodligen fortfarande spela , säger Cooper.

Brukligt efter ett vagt svar från en tränare satte användare på sociala medier igång med ett detektivarbete.

Resultatet gav en möjlig förklaring. Precis innan Kadris mål syns sex Coloradospelare på isen.

Efter att klippet cirkulerat en stund kom även ett uttalande från NHL. Ligan har pratat med domarna från matchen som inte uppfattade att för många spelare var på isen. Situationen kan inte granskas i efterhand och Kadri fick därmed behålla sin status som matchhjälte.

Annons

Annons

Kan avgöra

Nazem Kadri kunde knappast ha drömt om en bättre comeback, efter att ha missat fyra slutspelsmatcher till följd av en operation av handen.

Jag har väntat hela mitt liv på det här. Så jag tänkte att jag får sluta att vänta och bara försöka att haka på festen. Jag är bara tacksam att jag är i det här läget med den här gruppen grabbar, säger den 31-årige kanadensaren, enligt NHL.com

Colorado har därmed möjlighet att avgöra i nästa match hemma i Denver natten mot midsommardagen (svensk tid). Laget leder med 3–1 i matchserien som avgörs i bäst av sju.

Vinner Colorado är det första gången sedan 2001 som laget står som segrare, medan Tampa Bay vunnit de senaste två åren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.