"En påminnelse om att vi måste ta det på allvar"

Mona Brorsson. Arkivbild.
Mona Brorsson. Arkivbild.
SkidskytteTT

Idrottare är vana vid att vara extra försiktiga för att undvika att smittas av virus. Under pandemin lever många dessutom i en bubbla. Ändå har en sådan som Charlotte Kalla testat positivt för covid-19.

Det gör att man tar det på lite mer allvar, man förstår att det är inte så lätt att hålla sig frisk, säger skidskytten Mona Brorsson.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Munskydden är på. Mona Brorsson står bakom ett långt rep och journalisterna bakom ett annat – två meter ifrån – med utsträckta armar för att mobiltelefonerna ska fånga upp det Brorsson säger. Årets skidskyttesäsong kan starta.

Det är jättebra att vi håller de här rutinerna den här helgen, för det är det här vi kommer att ha framför oss hela, säger Mona Brorsson.

Hon har tillsammans med skidskyttelandslaget legat på läger i Idre i tre veckor och i helgen väntar en efterlängtad Sverigepremiär.

Man är tacksam för att vi får tävla för jag tror att vi får vara beredda på att det kan bli förändringar när som helst. Men vi har också ett tillfälle nu att visa att vi faktiskt kan sköta det här, att vi kan föregå med gott exempel.

"Inte lätt"

Smittspridningen ökar i samhället och från idrottsvärlden rapporteras dagligen om nya fall av covid-19. Värst är det bland lagidrotterna, men även individuella idrottare, som exempelvis Charlotte Kalla nyligen, har smittats av coronaviruset trots att hon enligt skidförbundet följt alla rutiner man satt upp.

Man är ju inte förvånad heller. Men det gör också att man tar det på lite mer allvar, man förstår att det är inte så lätt att hålla sig friskt. Oavsett hur noga man är så finns risken alltid där. Det blir en påminnelse till alla oss andra att vi måste ta det på allvar, säger Mona Brorsson.

Annons

Annons

Kan bli en tuff säsong

Om två veckor väntar världscuppremiären i finländska Kontiolax, där skidskyttecirkusen stannar över två tävlingshelger för att minska resandet. Det är blandade känslor inför den märkliga säsongen som väntar.

Det är klart att man funderar lite över hur världscupsäsongen kommer se ut. Om man kommer känna sig instängd och fångad, så att det förtar glädjen med tävlandet då tror jag att det kan bli en tuff säsong.

Även Hanna Öberg tror att det blir speciellt att resa iväg.

Det kommer nog att vara lite halvt olustigt för vi ska ju ta oss dit med vanliga flyg, men sen när vi väl är på plats känner jag mig väldigt trygg med det upplägg som IBU har lagt upp. Men det är klart att det kommer vara speciellt, säger Öberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons