A-
A+

England: Vi är stolta över er

Englands förbundskapten Gareth Southgate applåderar de engelska fansen på Wembley efter förlusten mot Italien.
Englands förbundskapten Gareth Southgate applåderar de engelska fansen på Wembley efter förlusten mot Italien.
FotbollTT

England hade väntat i 55 år på en ny fotbollstriumf. Och fotbollshjältarna får vänta ytterligare efter straffdramat mot Italien på Wembley.

Men hjältar är de ändå. För, som The Guardian skriver: "Englands EM har varit en fontän av lycka".

Annons

Annons

"Ni har kommit så långt, men tyvärr var det här inte vår dag. Ni kan alla sträcka på er och vara stolta – jag vet att det kommer komma mer."

Orden är Prins Williams, som efter att själv ha bevittnat dramat från Wembleys läktare Twittrade sina uppmuntrande ord – ord som återkom i tidning efter tidning när de summerade finalen, och hela mästerskapet.

"Det gör ont... Men vi är så stolta över er", skriver Daily Express på sin förstasida, "Allt slutar i tårar" kontrar Daily Mail med medan The Sun skriver "Lejonens stolthet", och syftar på det lejon som är symbol för många engelska landslag.

"Det finns hopp och värme"

I The Telegraph skriver krönikören Jim White att landslaget gett landet hopp igen, vilket kollegan Barney Ronay instämmer i: "Efter ett och ett halvt år med rädsla och isolering har fotbollen de senaste veckorna gett oss en påminnelse om att andra saker existerar här i världen, det finns hopp och värme", skriver han.

The Times använder både första och sista sidan för en stor bild på spelarna och konstaterar inne i tidningen att förbundskapten Gareth Southgate är "mer populär än Winston Churchill".

Att framtiden är ljus under 50-årige Southgates ledning och att nya framgångar mycket väl kan komma redan i VM i Qatar nästa år är de flesta överens om – från supportrar och tidningskrönikörer till laget självt.

Det vi har skapat under den här turneringen är något verkligen speciellt. Vi har förmodligen VM i Qatar om 16 månader och vi är i bra form. Jag är stolt över laget och ser fram emot vad vi kan göra nu, säger Jordan Henderson, som fick hoppa in i finalen, enligt The Guardian.

Annons

Annons

"Ger oss motivation"

Lagkaptenen Harry Kane fyller i med att förlusten lär svida länge.

Men det är så fotbollen är. Killarna kommer att växa av det här, och det ger oss bara motivation inför VM. Vi är alla vinnare, vi vill vinna, säger han till BBC.

Den störste hjälten, Gareth Southgate, sade en halvtimme efter matchen till BBC att han behöver smälta förlusten innan han går vidare, men att också han var stolt över sitt lag.

De kunde inte spelat bättre än de gjorde i kväll. Vi gick längre än vi gjort på så länge. Killarna har gett vårt land oförglömliga minnen. I kväll är det jobbigt för oss förstås, men laget kan bli bättre, de unga killarna har varit fantastiska. Men framtiden... ja, jag behöver nog lite mer tid för att smälta det här.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!