-
+

Englands förbundskapten med i demensstudie

Gareth Southgate ställer upp i forskningsstudie om demens. Arkivbild.
Gareth Southgate ställer upp i forskningsstudie om demens. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Englands förbundskapten Gareth Southgate ska delta i en forskningsstudie som ska undersöka sambandet mellan professionella fotbollsspelare och demens.

Annons

Annons

Det är London School of Hygiene and Tropical Medicine som utför studien, med stöd från det engelska fotbollsförbundet (FA).

Gareth Southgate har valt att frivilligt ställa upp i forskningsstudien, som söker medlemmar i det engelska spelarfacket som är över 50 år.

Det här är en otroligt viktig fråga för vår sport och jag är väldigt glad att göra min del för att stötta den här studien, säger han.
Jag fyllde 50 förra året och kan nu vara en del av den här forskningsstudien, som kan bidra med avgörande och värdefull kunskap som kan hjälpa spelare nu och i framtiden.

En skotsk forskningsstudie från 2019 på samma ämne visade att det var tre och en halv gånger mer sannolikt för professionella fotbollsspelare att dö på grund av neurodegenerativa sjukdomar jämfört med resten av befolkningen.

Den forne United-legendaren och VM-vinnaren från 1966, Bobby Charlton, har blivit diagnostiserad med demens. Två andra medlemmar av Englands VM-vinnanade trupp från 1966 led också av demens innan de gick bort.

Gareth Southgate hade en lång spelarkarriär och gjorde bland annat 53 landskamper för det engelska landslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss