Eric Burdon: Bordell-låt passar Trump perfekt

Eric Burdon säger att Donald Trump inte frågat om lov att använda 'House of the rising sun' på sina kampanjmöten. Arkivbild.
Eric Burdon säger att Donald Trump inte frågat om lov att använda "House of the rising sun" på sina kampanjmöten. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

USA:s president Donald Trump använder The Animals 60-talshit "House of the rising sun" på sina kampanjmöten. Enligt NME har bandets dåvarande sångare Eric Burdon sagt ifrån att han inte gett något tillstånd till att använda Animals låt, som spelades i högtalarsystemet när Air Force One landade på en flygplats i North Carolina i onsdags. Däremot är Eric Burdon övertygad om att låten har en passande text för presidenten.

"Jag blev inte överraskad när jag hörde att Trump använde vår låt på sitt kampanjmöte häromdagen. Det är en historia om synd och olycka och utspelar sig på en bordell. Den passar honom perfekt!", skriver han till en bild han postat på Instagram.

Eric Burdon bär ett svart munskydd på bilden och har använt hashtaggar som uppmanar fansen att rösta på Joe Biden i presidentvalet.

Brittiska gruppen The Animals slog igenom stort med "House of the rising sun" 1964. Gruppen upplöstes 1969 men har återförenats vid ett par tillfällen. Eric Burdon har haft en lång solokarriär och gett ut album även på senare år. Han bor numera i Kalifornien.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en formulering som kan tolkas som att Trump fått tillstånd att använda låten, korrekt är att han inte frågat om lov.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons