A-
A+

Eric Clapton spelade för vaccinerade

Eric Clapton spelade för människor som blivit vaccinerade eller hade antikroppar i New Orleans. Bilden är från en konsert 2015.
Eric Clapton spelade för människor som blivit vaccinerade eller hade antikroppar i New Orleans. Bilden är från en konsert 2015.
MusikTT

Eric Clapton svor i somras att inte ge en konsert om det krävdes vaccinpass. Nu har han ändå spelat inför publik i New Orleans, skriver Rolling Stone.

Annons

Annons

Spelningen följde delstatens regler för livekonserter: besökarna var tvungna att visa upp att de tagit minst en dos vaccin, eller att de fått negativt svar på ett covidtest under de senaste 72 timmarna. Alla besökare var också tvungna att bära munskydd, när de inte åt eller drack.

Clapton sade sig i juli i år vara beredd att ställa in en spelning om publiken diskriminerades genom att tvingas visa upp vaccinpass. Hans uttalande var ett svar på Storbritanniens förslag att införa sådana pass för konserter och nattklubbar.

"Jag kommer inte att spela på en scen som diskriminerar publiken. Såvida det inte finns möjlighet för alla människor att delta tar jag mig rätten att ställa in konserten", sade han då i ett uttalande på Twitter.

Den brittiska regeringen har dock ändrat sig angående vaccinpass och det finns inte längre några planer på att införa ett sådant krav.

Eric Clapton har, tillsammans med vännen Van Morrison, spelat in två låtar som protest mot att Storbritannien gick in i en nedstängning och släppte senare egna låten "Stand and deliver". Han har dock själv låtit vaccinera sig med Astra Zenecas vaccin och beskriver sina erfarenheter av båda sprutorna som "katastrofala".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.