A-
A+

Eriksson om framtiden i Chelsea: "Många tankar"

Magdalena Eriksson och Sverige ställs mot Tyskland på tisdag. Arkivbild.
Magdalena Eriksson och Sverige ställs mot Tyskland på tisdag. Arkivbild.
FotbollTT

Kontraktet med Chelsea löper ut sista juni.

Med ett VM runt hörnet är framtiden oviss för landslagsstjärnan Magdalena Eriksson, 29.

Som fotbollsspelare är det många tankar och olika scenarier som finns. Men man försöker tänka här och nu, säger backen.

Annons

Annons

En överkomlig seger senast, 4–1 mot Kina. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd – Tyskland i i Duisburg. Sverige försöker slipa på många detaljer, berättar Magdalena Eriksson, så tisdagens motstånd kommer verkligen vara ett jättetest för att se var landslaget befinner sig formmässigt.

Vi är medvetna vad Tyskland kan åstadkomma. De är ett av världens bästa landslag, och dessutom är de i bra form. Att möta dem nu känns bra för att veta var vi står någonstans. Vi kommer kunna se vad vi behöver utveckla, säger den 29-årige försvararen.

Möter Lyon

Matchen är extra viktig med tanke på att Sverige inte har så många tillfällen att sammansvetsa truppen. En samling till får förbundskapten Peter Gerhardsson på sig för att se till att landslaget kommer i bästa möjliga skick till VM i Nya Zeeland och Australien. Den samlingen är i april och där ska Blågult spela två träningslandskamper, mot Danmark och Norge.

Man kan känna av spänningen i laget och att vi inte har så mycket tid på oss. Alla har verkligen varit på och vi har tränat på ett par nya grejer. Peter har varit tydlig med oss från första dagen om hur viktig den här samlingen är. Tyskland-matchen ska bli en häftig sådan.

Det är viktiga veckor som kommer, och det vet Magdalena Eriksson. I klubblaget Chelsea jagar man serieledaren Manchester United. I Champions League-kvartsfinalen väntar regerande mästaren Lyon.

Annons

Annons

"Absolut inte"

Men Erikssons situation i Londonklubben är tuff. Hennes kontrakt löper ut sista juni, lagom till världsmästerskapet. Hon har den senaste tiden fått sparsamt med speltid.

Och framtiden? Den är oviss.

Nu vill jag inte säga så mycket om min situation och framtidsplanerna. För det finns egentligen inte så mycket att säga. Jag tänker här och nu.

TT: Vad vill du själv?

Jag vill träna hårt och är supermotiverad. Vi har många tuffa matcher framför oss.

TT: Är det störigt med kontraktssituationen nu när VM närmar sig?

Det är det absolut inte. Som fotbollsspelare är det många tankar och olika scenarier som finns. Men man försöker tänka här och nu, säger Eriksson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.