A-
A+

Erna Solbergs popularitet dyker

Norges statsminister Erna Solberg (H). Arkivbild.
Norges statsminister Erna Solberg (H). Arkivbild.
NorgeTT-NTB

Fortfarande är Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) den politiker som norrmännen helst ser som innehavaren av toppjobbet.

Annons

Annons

Men efter "Geiloturen" då Solberg bröt mot virusrestriktionerna har hon tappat en hel del i popularitet, rapporterar mediebolaget NRK som låtit genomföra en opinionsundersökning.

Det var under det norska sportlovet i februari som Erna Solberg med familj hyrde en lägenhet i Geilo ihop med familjen till en av hennes systrar. En annan syster hyrde en lägenhet i samma anläggning.

Två kvällar åt sällskapen ihop och var då fler än stipulerade tio personer. Vid ett tillfälle var de sammanlagt 13 vid bordet.

På frågan om vem som är bäst lämpad att vara statsminister i Norge svarar nu 46 procent Solberg medan 34 procent svarar att de föredrar huvudkonkurrenten, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre.

I den förra mätningen, en månad tidigare då statsministerns Geiloresa inte hade blivit känd, var styrkeförhållandet mellan de båda rivalerna 58–27 i Solbergs favör.

Norsk polis har inlett en utredning av Solberg och möjliga brott mot coronarestriktionerna i samband med Geiloincidenten. Utredningen väntas inte bli klar förrän efter påsk, enligt norska medier.

Erna Solberg själv har uttryckt stor ånger över middagssammankomsterna.

Vi skulle inte ha gjort så och jag borde ha stoppat det.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!