A-
A+

Estraden-sångerskan: Värsta året någonsin

Lou Elliotte är aktuell med sin nya singel 'Happy for me'.
Lou Elliotte är aktuell med sin nya singel "Happy for me".
MusikTT

Estraden sparkade upp dörren med hitlåten "Mer för varandra" 2018 och har sedan dess gjort flera tunga samarbeten med den svenska artisteliten.

Nu satsar frontpersonen Louise Lennartsson på en solokarriär – efter det hon beskriver som "det värsta året någonsin".

Annons

Annons

Annons

Annons

Louise Lennartsson är kanske mest känd som frontperson i Estraden. Nu satsar hon på solokarriären.
Louise Lennartsson är kanske mest känd som frontperson i Estraden. Nu satsar hon på solokarriären.

Långt innan Estraden började leverera svenska topplistelåtar som "Mer för varandra" och "Bra för dig" har Louise Lennartsson drömt om att satsa på en egen karriär under artistnamnet Lou Elliotte.

Under "Idol"-finalen 2020 framförde 27-åringen från Göteborg sin första solosingel "Best you've ever had", och nu kommer hennes andra låt "Happy for me". Singeln handlar om att vara i en relation där ens partner inte gläds åt ens framgångar, och hon har inspirerats av egna erfarenheter.

Det blir att man själv dras ner i det även om man egentligen är med om en massa bra grejer. Man är så kär att man inte säger "jag skiter i dig", utan man fastnar i det, säger Louise Lennartsson och fortsätter:
Jag vet inte varför, men jag tror att många tjejer känner igen sig i det.

"Vet inte vem vi är"

Pandemiåret har varit tufft för många musiker, men Louise Lennartsson konstaterar att arbetet trots allt har varit ett ljus i mörkret. Under 2020 kunde Estraden stänga in sig i studion och få ihop sitt debutalbum "Mellan hägg och syrén", samtidigt fanns det tid för Lou Elliotte-projektet. Rent privat har det dock året varit "otroligt dåligt", säger hon.

Verkligen det värsta i mitt liv. Min farfar gick bort, jag behöver flytta och letar boende. Det blev ingen turné och det finns såklart en ekonomisk stress. Man hör bara om tredje vågen och min stressnivå är värre än någonsin nu, säger hon.

Estraden har miljontals spelningar av sina låtar, och har samarbetat med bland andra Molly Sandén, Jireel och Victor Leksell. Ändå menar Louise Lennartsson att få har koll på gruppen, som också består av Carl Silvergran och Felix Flygare Floderer.

Annons

Annons

Levde på en "high"

Hon beskriver hur de "sparkade upp dörren" med sin första singel "Mer för varandra", som de släppte tillsammans med Norlie & KKV.

Det kändes som att man levde på en "high" under två års tid, fler och fler låtar kom ut och uppmärksammades. Vårt första gig var som förband åt Veronica Maggio och vårt femte gig var på stora scenen på Gröna Lund. Man kunde inte riktigt hänga med.
Nu har man landat i det. Man vänjer sig lite vid att spela och vara i radio, samtidigt märkte jag att det blev blev jobbigare, "just det, nu är det här mitt liv och jag är en offentlig person".

Förutom till sina egna projekt skriver Louise Lennartsson även musik ihop med andra, bland andra Veronica Maggio. Hon beskriver det som "en dröm jag aldrig ens kunde drömma om skulle hända", och tycker själv att Maggios tio år gamla album "Satan i gatan" är det bästa svenska albumet från 2000-talet.

Det är en jättestor inspiration, speciellt för Estraden men även Lou Elliotte. Jag har sett upp till henne och varit en fangirl, velat bli hon, säger Louise Lennartsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr