A-
A+

Ett 30-tal stridspiloter lämnar flygvapnet

Missnöje med löner, arbetsvillkor och pensionsavtal har fått stridspiloter att lämna flygvapnet. Arkivbild.
Missnöje med löner, arbetsvillkor och pensionsavtal har fått stridspiloter att lämna flygvapnet. Arkivbild.
FörsvarTT

Arbetsgivarverket har påbörjat samtal om pensionsvillkoren och flygvapenchefen har presenterat förslag på åtgärder. Men det räcker inte – nu går ett 30-tal stridspiloter på tjänstledighet för studier, rapporterar Officerstidningen.

Annons

Annons

Missnöje med löner, arbetsvillkor och framför allt pensionsavtalet gjorde att en stor del av försvarets stridspiloter i vintras ansökte om tjänstledigt för studier.

På ett extrainkallat möte den 12 augusti beslöt Arbetsgivarverkets styrelse att ge sin förhandlingschef Anna Falck möjlighet att tillsammans med Försvarsmakten gå vidare i pensionsfrågan.

En vecka senare beslutade flygvapenchefen om sitt förslag till övergångslösning för de piloter som fått förändrade pensionsförutsättningar.

Men enligt Per-Martin Sternevi, ordförande för Försvarspiloternas intresseorganisation (FPI), har det inte räckt för att hålla kvar piloterna.

Det har nu gått sex månader sedan tjänstledighetsansökningarna lämnades in och det finns fortfarande inte en enda förhandlingsprocess i gång. Innan det sker är det bara tomma löften, säger han till Officerstidningen.

Majoriteten av de stridspiloter som ansökte om tjänstledighet i vintras har nu lämnat flygvapnet för studier.

Det är runt 35 stridspiloter som går på tjänstledighet nu, säger Per-Martin Sternevi.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.