A-
A+

Europa leder Solheim Cup: "Väldigt bra läge"

Mel Reid och irländska debutanten Leona Maguire storspelar i Solheim Cup.
Mel Reid och irländska debutanten Leona Maguire storspelar i Solheim Cup.
GolfToledo, Ohio, TT:s utsände

Det var länge en dyster europeisk dag, men den slutade på topp. Europa leder Solheim Cup med 9–7 inför de avslutande tolv singlarna.

Vi är i ett väldigt bra läge, säger Anna Nordqvist.

Annons

Annons

Den svenska golfstjärnan vilades på söndagseftermiddagen, efter att ha spelat de tre första matcherna, och från första parkett fick hon se sina lagkamrater avsluta dagen bländande.

Först var det Carlota Ciganda och Nanna Koerstz Madsen som vände sitt underläge och lyckades hålla undan till en 1/0-seger i bästbollen mot Megan Khang och Jessica Korda. Sedan satte obesegrade superduon Mel Reid/Leona Maguire en fin slutpunkt genom att fixa oavgjort i tungviktsmatchen mot likaledes obesegrade Jennifer Kupcho/Lizette Salas, efter en magnifik birdie av Reid på sista hålet.

Europa leder med 9–7 och har ett bra utgångsläge för att försvara titeln från Gleneagles i Skottland för två år sedan – och att i så fall vinna på bortaplan för blott andra gången någonsin.

Vi har gjort det väldigt bra. Vi spelar inte bara mot USA utan har hela den amerikanska publiken emot oss. Det ser bra ut, men det kommer att bli en tuff dag i morgon, säger Anna Nordqvist inför singlarna.

Ledningen krympte

När söndagens spel inleddes ledde Europa med tre poäng, en ledning som sedan krympte till en efter foursomematcherna (där både Madelene Sagström och Nordqvist förlorade sina).

När USA fortsatte att spela bra i eftermiddagens bästbollar såg det dystert ut för Europa. Den skräniga publiken på Inverness Club i Ohio blev bara mer och mer högljudd i takt med att de amerikanska puttarna trillade i.

Men sedan kom den europeiska comebacken. Och i nästan total avsaknad av bortafans var det de europeiska spelarna själva som vid sidan av 18:e greenen tog ton och skrek "olé, olé, olé" när Reid slog sitt perfekta inspel till mindre än en meter från flaggan.

Det var viktigt att vi lyckades döda USA:s "momentum" till slut. De hade med sig det från morgonen och när jag var tillbaka på hotellet och tittade på tv en stund kändes det som att de bara fortsatte sätta puttar från överallt, säger Nordqvist.

Annons

Annons

Maguire imponerar

Alla ingredienser finns på plats för ett högdramatiskt avgörande på måndagskvällen, svensk tid. Hittills har 11 av 16 matcher gått hela vägen till 18:e hålet och spelkvalitén har varit enormt hög på den svårspelade banan.

Allra bäst har irländska debutanten Leona Maguire varit. Hon är ensam om att ha spelat alla matcher hittills och är obesegrad, efter att ha spelat in 3,5 poäng av fyra möjliga.

Hon har gjort det fantastisk, är totalt orädd. Det är jätteimponerande. Och det är tufft att gå alla matcher, jag hade inte orkat det den här veckan. Hon gör det väldigt, väldigt bra, säger Nordqvist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!