A-
A+

Europa vann Solheim Cup igen: "Jäkla stort"

Europas vinnarlag i Solheim Cup.
Europas vinnarlag i Solheim Cup.
GolfToledo, TT:s utsände

Europa gjorde det igen. Anna Nordqvist och Madelene Sagström bidrog båda med poäng när laget höll undan till en 15–13-seger mot USA och försvarade Solheim Cup-bucklan.

Det är så jäkla stort det här, säger Nordqvist.
Supercoolt, helt fantastiskt, säger Sagström.

Annons

Annons

Det var som att sticka hål på en ballong. När Matilda Castren avgjorde sin singel mot Lizette Salas, och Emily Kristine Pedersen nästan samtidigt säkrade minst en halv poäng mot Danielle Kang, stod det klart att Europa hade vunnit Solheim Cup.

De europeiska spelarna jublade vilt, men därefter blev det alldeles tyst när den tidigare så högljudda publiken på Inverness Club i Ohio insåg att slaget var förlorat för det på förhand favorittippade USA-laget.

Men det var en fantastisk avslutningsdag som publiken bjöds på, med både dramatik och golfpropaganda på den svårspelade banan.

Svenskorna först

Anna Nordqvist och Madelene Sagström fick ansvaret att gå i de två första matcherna, vilket svenskorna förvaltade väl.

Nordqvist och publikfavoriten Lexi Thompson bjöd på en tät, spännande och välspelad sluggermatch där ingen av spelarna ledde med mer än ett hål. Till slut blev det oavgjort – precis som när stjärnorna möttes i Solheim Cup för fyra år sedan.

Hon spelade bra, jag spelade bra. Det går inte att begära så mycket mer, jag mötte publikfavoriten som alla håller på och det var en otroligt bra match, säger Nordqvist.

Sagström lyckades vända underläge mot Ally Ewing till seger efter att ha avgjort på det 16:e hålet.

Annons

Annons

Dramatik

Europa gick in i singelspelet med en 9–7-ledning och när inte bara svenskorna spelade bra i början av måndagens spel såg det riktigt ljust ut. Dramatiskt blev det ändå på slutet, när USA såg ut att vara på väg att kunna vända flera av de jämna nyckelmatcherna.

Men Castren var en av flera som bet emot bra i det läget och hennes par på det 18:e hålet var enastående efter att ha fått ett mardrömsläge i greenbunkern.

Till slut fick Pedersen slå det allra sista slaget i årets Solheim Cup, en birdieputt som säkrade hennes seger mot Kang och gav slutresultatet 15–13.

Då kunde det stora europeiska partyt börja efter lagets andra seger någonsin på amerikansk mark.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!