A-
A+

Ex-allsvensk spelare stängs av i fyra år

Den ex-allsvenske spelaren under tingsrättsförhandlingarna. Arkivbild.
Den ex-allsvenske spelaren under tingsrättsförhandlingarna. Arkivbild.
FotbollTT

De spelare som anklagats för att ha varit delaktiga i en uppmärksammad matchfixningshärva 2019 straffas hårt av Svenska fotbollförbundet. En tidigare allsvensk spelare stängs av från all svensk idrott i fyra år.

Annons

Annons

"Händelserna – som bland annat har inträffat på högsta nivå i svensk fotboll – har skapat stor massmedial uppmärksamhet och negativ publicitet, vilket allvarligt skadat svensk fotboll", skriver förbundet på sin hemsida.

Disciplinnämnden stänger av fyra spelare från all svensk idrott mellan fyra och sju år för manipulation och otillåten vadhållning, meddelar förbundet på sin hemsida.

Bland annat stängs en ex-allsvensk spelare av i fyra år. Detta trots att han friades från misstankar om tagande av muta och spelfusk i tingsrätten i juni. Spelaren anklagades för att ha tagit emot 300 000 kronor för att avsiktligt ta ett gult kort under en allsvensk match 2019.

Enligt spelaren har det rört sig om ett regelrätt lån och att han skulle betala 100 000 kronor i ränta. Han har tjänat stora summor under sin karriär, men har i princip spelat bort allt.

Det blir en bevisfråga helt enkelt och för att döma någon för brott måste vi vara helt säkra. Det räcker inte med att något är misstänkt, sade rättens ordförande till TT.

Två av de andra personerna fälldes dock i tingsrätten. En målvakt i division 3 dömdes till villkorlig dom för tagande av muta och spelfusk. Mannen som betalat honom dömdes för givande av muta och spelfusk.

Den fjärde personen friades helt från misstanke om givande av muta och spelfusk.

Samtliga har varit avstängda under utredningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.