A-
A+

Ex-landslagsmålvakt ska ta Frölunda till eliten

Kim Martin Hasson. Arkivbild.
Kim Martin Hasson. Arkivbild.
IshockeyTT

Frölunda hockey skyndar på sin satsning på ett damlag.

Redan nästa höst inleds jakten på SDHL, med tidigare landslagsmålvakten Kim Martin Hasson som ny sportchef.

Annons

Annons

Till säsongen 2022–2023, ett år tidigare än först planerat, ska Frölundas damlag vara på plats. Anledningen är att flickverksamheten fungerat bättre än klubben vågat hoppas på, samt det hockeygymnasium för tjejer som startade i augusti.

De yngre spelarna behöver helt enkelt ett A-lag att sikta på redan nu, säger Mikael Ström, ansvarig för Frölundas akademiverksamhet.

"Vår tjejverksamhet visar att det finns ett bra underlag för ett damlag i Göteborg. Dessutom finns det Göteborgstjejer i lag utanför stan som välkomnar den här satsningen", säger Mikael Ström till klubbens hemsida.

Frölundas damer kommer att börja i division 1 med högstaligan SDHL som tydligt mål.

Central i satsningen blir ett för svensk hockey välbekant ansikte. Den tidigare landslagsmålvakten Kim Martin Hasson lämmar SDHL-laget Linköping efter säsongen för att bli sportchef i Frölunda. Hon startar sin tjänst den 1 maj 2022, enligt GP.

Det kommer bli spännande, utmanande och jag hoppas ni alla vill vara med på den här resan. Vi ses nästa säsong, säger Kim Martin Hasson på Frölundas Instagram-konto.

35-åringen avslutade sin framgångsrika hockeykarriär 2015 och har de senaste åren haft olika ledarroller inom LHC:s organisation. Tidigare var hon general manager för SDHL-laget, men den senaste säsongen har hon varit team manager och målvaktstränare.

Som aktiv tog hon OS-silver i Turin 2006, och har även vunnit två SM-guld med Linköping.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.