Expert: Stor opinonsmiss i Florida

Opinionsundersökningarna hade fel om Florida.
Opinionsundersökningarna hade fel om Florida.
USATT

Opinionsmätningarna misslyckades i Florida.

Men det är inte säkert att de visat fel på andra håll, enligt Fabian Neuner, statsvetare vid Arizona State University.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Hittills är den enda delstaten vi kan prata om Florida, det verkar vara en stor miss av opinionsundersökningarna där, även om de flesta hade resultatet inom felmarginalen. Det ser ut som att man missat latinoväljare i Miami-Dade. Det verkar som att de potentiellt var en anomali där som förändrade resultatet, säger Neuner.

Trump ser ut att ha utökat sin marginal i delstaten jämfört med 2016.

Det ser ut som att även om Biden ökade sitt stöd bland äldre och förortsväljare, så blev det en kollaps av väljarstödet bland antagligen kubanska och spansktalande väljare i Miami-Dade i södra Florida. Det var inte väntat. Man trodde inte att Biden skulle gå bra där, men att han skulle gå så mycket sämre än Clinton gjorde var oväntat, säger han.

När det gäller resultatet i Georgia och North Carolina visade mätningarna att det skulle bli jämnt, och det blev det också, påpekar Neuner.

Det kan vara så att opinionsundersökningarna i andra delstater visar mer rätt. I New Hampshire kanske de är lite missvisande, men det ser ut som att de i Mellanvästern kan vara mer korrekta, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons