A-
A+

Experterna delade om Stenson: "Märkligt"

Helen Alfredsson ställer sig frågande till golfförbundets beslut om att inte förnya samarbetet med Henrik Stenson. Arkivbild.
Helen Alfredsson ställer sig frågande till golfförbundets beslut om att inte förnya samarbetet med Henrik Stenson. Arkivbild.
GolfTT

Svenska golfförbundets (SGF) beslut att inte förlänga sitt samarbete med Henrik Stenson får blandade reaktioner.

Jag kan tycka att det är ett lite märkligt beslut, säger Helen Alfredsson.

Annons

Annons

Peter Hanson förstår golfförbundets beslut. Arkivbild.
Peter Hanson förstår golfförbundets beslut. Arkivbild.

SGF menar att spel i LIV-touren inte är förenligt med förbundets värdegrund och valde därför att inte förnya samarbetet inför nästa år.

Peter Hanson, SVT-expert och tidigare proffsgolfare, tror inte att förbundet i det här läget hade kunnat ta ett annat beslut med tanke på den värdegrund man har.

Jag tycker det är rätt. Med tanke på de uppgifter vi har står jag bakom beslutet. Ett tillägg är att Henrik som förebild för svensk golf, så har han förmodligen gjort mer för svensk herrgolf än vad någon har gjort. Det går inte att ta ifrån honom, säger han.

Skillnad på spelare

Helen Alfredsson, tidigare golfproffs, tycker däremot att beslutet var märkligt.

Jag kan tycka att det är konstigt när han ändå har gjort bra saker för svensk golf.

Alfredsson tycker att det är skillnad på yngre och äldre spelare som ansluter till LIV-touren.

Det måste finnas en PGA-tour, det måste finnas en dröm för de andra. Du går ju inte direkt till LIV-touren, utan du måste komma från någonstans. Men i hans (Stensons) fall; om han bara vill köra lite 'holiday och ice' och tjäna pengar får väl han göra det, säger hon och syftar på att Stenson går mot slutet av sin proffskarriär.

Och precis som Hanson håller hon med om att Stensons betydelse för golfen i Sverige varit stor.

Man kan inte bortse från allting som han ändå gjort för herrgolfen i Sverige, tycker jag.

Annons

Annons

Delad bild

Peter Hanson tror att Stensons arv inom golfen kan få sig en törn av valet att gå till LIV.

Det är klart att det blir en liten kantstötning för hans "legacy", men det tror jag att han visste om när han tog det här beslutet. Varje gång jag har blivit intervjuad tidigare har jag sagt att jag har full respekt att man tar beslutet att gå till LIV och de pengarna. Det är enorma summor pengar.

Han menar att bilden av Stenson nu kommer att vara tudelad:

Jag tror framför allt det här med Ryder Cup. För de som är inbitna golfare så hade många sett framför sig en svensk Ryder Cup-kapten och även vi som spelar, det uppdraget är kanske bland det finaste man kan få, säger han och fortsätter:
Där har jag känt av att många har varit besvikna att han inte genomför det uppdraget. Men jag tror att de flesta, om någon hade erbjudit så mycket pengar som en fallskärm för att spela uppvisningsgolf tror jag att hade tagit samma beslut som Henrik. Det är delade känslor kan man väl säga.

"Är emot LIV-touren"

Helen Alfredsson tycker att SGF borde stötta de som bidragit till svensk golf, något bägge experter menar att Stenson gjort.

Jag kan tycka att det är ett lite märkligt beslut, det är inget som gjort någon annan illa, med alla som gått över till den här touren, säger hon.
Jag är emot LIV-touren för jag tycker inte att den är bra. Men plötsligt kan man inte göra någonting.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.