A-
A+

Explosion i Rågsved – kopplas till tidigare dåd

Enligt polisen är explosionen i Rågsved troligen kopplad till tidigare mord och skjutningar i huvudstaden i julhelgen och mellandagarna.
Enligt polisen är explosionen i Rågsved troligen kopplad till tidigare mord och skjutningar i huvudstaden i julhelgen och mellandagarna.
BrottTT

Tidigt på morgonen på nyårsafton detonerade en sprängladdning i en port i Rågsved i södra Stockholm. Enligt polisen är explosionen troligen kopplad till tidigare mord och skjutningar i huvudstaden i julhelgen och mellandagarna.

Annons

Annons

Polisen har gjort en omfattande insats på explosionsplatsen i Rågsved och arbetar nu bland annat med att kartlägga de boende i huset.
Polisen har gjort en omfattande insats på explosionsplatsen i Rågsved och arbetar nu bland annat med att kartlägga de boende i huset.
Vi förutsätter att sprängningen har en plats i den händelsekedja som vi sett i framför allt södra Stockholm i mellandagarna och som inleddes med mordet i Rinkeby i julhelgen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Larmet om explosionen kom till polisen strax efter klockan halv fyra på lördagsmorgonen. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att en sprängladdning detonerat i en port.

Porten har omfattande skador och vi har även splitterskador i fönster och dörrar en bit bort från sprängladdningen, säger Ola Österling.

Ingen människa har rapporterats fysiskt skadad. Ingen är heller gripen misstänkt för sprängningen.

Många poliser i Rågsved

Polisen gör en omfattande insats på platsen och arbetar bland annat med att kartlägga de boende i huset där explosionen skedde för att se om sprängningen kan ha varit riktad mot någon av dem.

En särskild grupp med olika specialkompetenser har satts ihop för att skapa en lägesbild av den senaste veckans brott, enligt polisen. Gruppen är också förstärkt med uniformerade poliser som syns på gatorna i Rågsved.

Det finns väldigt mycket poliser ute i alla lokalpolisområden på nyårsafton. Det arbetet kommer inte påverkas av att det är ännu fler poliser synliga i Rågsved, säger Rebbeca Landberg, presstalesperson på polisen.

Polisens bombtekniker har varit på plats, tillsammans med kriminaltekniker och hundpatrull. Det är inte utrett vilken typ av sprängmedel som använts.

Brottet utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Annons

Annons

Skott och sprängningar

Den senaste veckans skjutningar och explosioner i området inleddes med att polisen på juldagsmorgonen larmades till en adress i Rinkeby i nordvästra Stockholm. På platsen hittades en svårt skadad man i 30-årsåldern som skjutits. Samma kväll kom beskedet att han avlidit.

I tisdags kväll skedde en explosion i Enskededalen i södra Stockholm och tidigt på onsdagsmorgonen avlossades skott mot en fastighet i närbelägna Gubbängen som även besköts senare på kvällen.

För skjutningen på onsdagskvällen häktades en 15-årig pojke på fredagen, misstänkt för mordförsök.

På onsdagskvällen inträffade även en explosion i en port i ett flerfamiljshus i Farsta i södra Stockholm. Ingen är ännu gripen för den händelsen men en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.