A-
A+

Explosion på sockerbruk – tåg ställs in

En explosion på sockerbruket i Örtofta ställde till det i tågtrafiken under lördagen.
En explosion på sockerbruket i Örtofta ställde till det i tågtrafiken under lördagen.
OlyckaTT

En explosion inträffade på sockerbruket i Örtofta mellan Eslöv och Lund på lördagsmorgonen. Ingen person kom till skada, men tågtrafiken fick stoppas tillfälligt och dras fortsatt med störningar.

Smällen inträffade strax före klockan fyra på morgonen och ledde till att delar av byggnaden, bland annat tegel, spreds över området i närheten, över väg och järnväg.

Tågtrafiken på södra stambanan fick stoppas, men kom i gång igen strax efter klockan 06. Men bråte som landade på stambanan har orsakat ett signalfel som innebär fortsatta problem. SJ avråder från resor på sträckan.

Vi har hittills ställt in fem tåg mellan Stockholm och Malmö. Behöver man inte resa i dag så avråder vi från det, säger presstalespersonen Jonas Olsson på SJ till Aftonbladet.

Explosionen ska däremot inte ha inneburit några personskador.

Bruket är i full gång eftersom det är skördetid för sockerbetor som bruket ska ta om hand, och 30 till 40 personer arbetar för närvarande där.

Räddningstjänsten bedömer att explosionen troligen har med högtryck och ånga att göra, kanske en panna.

Den initiala beskedet vi har fått är att kokpannan har smällt. Närmare detaljer om vad som har hänt får utredningen visa, likaså om någon kan misstänkas för brott. Men i det här läget är det ingen som är misstänkt, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.