A-
A+

Explosion vid bostad utreds som mordförsök

Polis på plats vid en fastighet norr om Ystad efter en explosion tidigt på söndagsmorgonen.
Polis på plats vid en fastighet norr om Ystad efter en explosion tidigt på söndagsmorgonen.
BrottTT

En kraftig explosion inträffade vid en fastighet utanför Ystad på söndagsmorgonen. Ingen skadades, men händelsen utreds som mordförsök.

Annons

Annons

Polisen ser inga kopplingar till gängkriminalitet.

Det är så klart någonting vi jobbar med. Men det kan finnas andra tänkbara orsaker, inte bara gäng. Vi tittar på alla möjliga scenarion, säger polisens presstalesperson Sara Andersson till TT.

Larmet kom strax före klockan fem.

Vi kommer dit med ett antal patruller och ser att det är en fastighet som är skadad. Där är sprickor i fasaden, takpannor som har lossnat och glas som är krossat. Vi kan konstatera att ingen person är skadad och vi har kontroll på samtliga boende, säger Thomas Söderberg vid polisen.

Även en bil som stod parkerad på gatan fick skador.

Två familjer

I huset bor två familjer som befann sig där när explosionen inträffade. Personerna evakuerades och platsen spärrades av under förmiddagen. Samtidigt samlade polisen in vittnesuppgifter genom dörrknackning i området.

En granne berättar för Kvällsposten att hon väcktes av brandmän som bankade på sovrumsfönstret.

Vi skulle ut från bostaden omedelbart. Först förstod vi inte vad som hänt. Men när vi kom ut klarnade bilden. Det här känns fruktansvärt, sånt man bara läser om i tidningar och ser på tv, säger hon.

Annons

Annons

Oklart motiv

Händelsen utreds som mordförsök, men polisen kan ännu inte säga något om någon av de boende på adressen utsatts för hot.

Det är en befogad fråga, men det är inget som kommit till vår kännedom ännu. Det är något vi så klart kommer att titta på under dagen, säger Sara Andersson vid polisen.

Några timmar efter smällen hade nationella bombskyddet säkrat fastigheten för en teknisk undersökning. Vid 15-tiden meddelade polisen att den tekniska undersökningen var avslutad och att samtliga patruller lämnat platsen.

Ingen misstänkt har gripits.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!