A-
A+

Fabian Lysell närmar sig JVM-spel

Fabian Lysell, i Boston Bruins, är en av nyckelspelarna i Juniorkronorna. Nu är han på bättringsvägen efter att ha varit sjuk under JVM. Arkivbild.
Fabian Lysell, i Boston Bruins, är en av nyckelspelarna i Juniorkronorna. Nu är han på bättringsvägen efter att ha varit sjuk under JVM. Arkivbild.
IshockeyTT

Fabian Lysell har missat de två första JVM-matcherna på grund av sjukdom.

Men forwarden närmar sig spel och siktet är inställt på matchen mot Schweiz på nyårsafton.

Annons

Annons

Lysell kände sig tidigare under turneringen hängig och har därmed inte funnits med på isen i Red Deer. Han har dock testats negativt för covid-19 och har stegvis börjat att närma sig spel.

Han är inte där än, men läget har ljusnat.

Fabian kör fysträning i dag (tisdag). Han ska belastas lite och se hur han svarar på det. Sedan är planen att han kanske är på is i morgon och kör ett fyspass i samband med matchen (mot USA) och full träning på torsdag, säger förbundskapten Tomas Montén.

Det blir alltså inte spel för Lysell mot USA natten till torsdag – om den matchen ens blir av. I skrivande stund är det oklart på grund av positiva coronafall i det amerikanska laget och ett beslut är att vänta under onsdagen.

I stället hoppas Montén på att Lysell är tillgänglig i den avslutande gruppspelsmatchen mot Schweiz på nyårsafton.

Det är den som ligger närmast till hands just nu. Sedan måste han vara fit for fight också. Vi har en bra konkurrenssituation i laget men vår förhoppning är att han ska kunna köra i gång, säger han.

Ett annat frågetecken på forwardssidan är Daniel Torgersson. Forwarden lämnade isen i 3–0-segern mot Slovakien natten till tisdag efter att ha åkt på en smäll.

Vi tittar på honom under dagen men efter det första testet så tror vi inte att det ska vara någon jättefara. Men det är svårt att säga redan i dag så vi får ta det dag för dag, säger Montén.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.