A-
A+

Facebook satsar på virtuella möten

Facebook har lanserat en ny app, Horizon workrooms, där användarna ska använda sig av en avatar vid digitala möten.
Facebook har lanserat en ny app, Horizon workrooms, där användarna ska använda sig av en avatar vid digitala möten.
EkonomiTT-Reuters

Hemmajobb eller en återgång till kontoret? Facebook tror att det förstnämnda alternativet består och lanserar därför nu en app där mötesdeltagare skapar en egen avatar för att hålla möten i en virtuell verklighet.

Annons

Annons

Appen under namnet Horizon Workrooms är tänkt att fungera ihop med företagets virtual reality-headset. Genom att alla deltagare skapar en egen avatar är det sedan tänkt att dessa ska kunna samlas i ett virtuellt konferensrum där man även ska kunna rita upp skisser på whiteboards.

Appen ska vara gratis för de som köpt företagets headset men Facebook har dock fått rejäla problem då försäljningen stoppats och fyra miljoner headset återkallats i USA. Detta efter det att konsumenter uppgett att man fått olika former av hudirritationer på grund av headseten.

Sociala mediejätten försöker nu att hitta alternativa inkomstkällor, förutom Horizon workrooms meddelar man också att man nu uppger sig redo att lansera en digital plånbok under namnet Novi. Även den satsningen har omgärdats av problem, från början gick satsningen under namnet Libra och myndigheter som har förgranskat satsningen har haft invändningar gällande bland annat skydd mot penningtvätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!