A-
A+

Facket kräver satsning på hela rättsväsendet

'Det krävs fler domare som tolkar och tillämpar lagstiftning samt avgör mål och ärenden', skriver debattörerna. Arkivbild.
"Det krävs fler domare som tolkar och tillämpar lagstiftning samt avgör mål och ärenden", skriver debattörerna. Arkivbild.
SamhälleTT

Annons

Annons

De politiska partierna saknar förståelse för att det inte är tillräckligt att bara satsa på fler poliser för att bekämpa brottsligheten, skriver representanter för fackförbunden Akavia och Saco-S i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

"Enögdheten är bekymmersam. Vi på fackförbundet Akavia och inom Saco-S, som företräder fackligt anslutna inom staten, menar att det fortfarande saknas förståelse för att medarbetare vid rättsväsendets myndigheter arbetar tillsammans för att minska brottsligheten och öka människors trygghet".

Polisens arbete är beroende av åklagare, specialister, domare och kvalificerad akademisk spetskompetens på olika nivåer, fortsätter de.

"Det saknas, såvitt vi vet, modeller för hur förstärkningen av Polismyndigheten ska matchas för Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Sveriges Domstolar. I stället ser vi en ryckig medelstilldelning och avsaknad av långsiktighet".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.