A-
A+

Falck till semifinal – slog ut Möregårdh: "Segt"

Matthias Falck är klar för semifinal i EM. Arkivbild.
Matthias Falck är klar för semifinal i EM. Arkivbild.
BordtennisTT

Den helsvenska kvartsfinalen i bordtennis-EM i München slutade i seger för Mattias Falck.

30-åringen besegrade den tio år yngre landsmannen Truls Möregårdh med 4–2 i set.

Även Kristian Karlsson är klar för semifinal efter att ha slagit ut världsnian Dimitrij Ovtjarov med samma siffror.

Annons

Annons

Mattias Falck öppnade bäst och ryckte åt sig en 6–2-ledningen i det första setet. Möregårdh kom dock tillbaka, kvitterade till 7–7 och vann till sist första set med 13–11.

Det andra setet blev mindre spännande. Ynglingen Möregårdh visade sin klass och vann bekvämt med 11–4.

Det blev lite enkla missar i andra set så jag försökte bara ta det lite lugnt och andas ut. Komma ner och hitta mitt eget spel så han inte får för mycket tid att attackera. Jag försökte hitta energin och göra det svårt för honom, säger Falck till SVT.

Falck vägrade ge sig. Efter tidigt underläge i tredje set vaknade 30-åringen och efter stundtals slarvig pingis, kantad av flera individuella misstag från båda svenskarna, kunde Falck vinna setet med 11–8.

"En stor besvikelse"

Fjärde set var betydligt mer välspelat och även där var veteranen starkast. Falck segrade med 11–7 och utjämnade därmed till 2–2 i set.

Möregårdh såg ut att kunna plocka hem det femte setet efter ha gått upp till 9–2. Då stod Falck för en mirakulös comeback som vände och vann setet – och tog ledningen för första gången i matchen.

En time out från Möregårdh i det sjätte setet hjälpte föga. Falck kopplade greppet direkt, vann setet med 11–5 och matchen med 4–2 i set.

En stor besvikelse så klart, jättetråkigt. Jag öppnar bra, men han höjer sig verkligen och spelar otroligt säkert. Sedan skulle jag kanske tagit en time out i det femte setet men jag tyckte ändå spelet kändes bra och jag tog rätt beslut. Det var bara att han höjde sig. Det är segt, säger Möregårdh.

Mattias Falck är därmed vidare till semifinal, vilken spelas senare i eftermiddag. Där väntar tysken Dang Qui som slog ut sin landsman Timo Boll i kvartsfinalen.

Det blir förhoppningsvis många långa och sevärda bolldueller med mig som vinnare, säger Falck.

Annons

Annons

Karlsson imponerade stort

I sin kvartsfinal imponerade Kristian Karlsson mot hemmaspelaren Dimitrij Ovtjarov. Svensken tog hem första set med 11–9, innan det blev klar förlust (4–11) i det andra. Tredje setet blev åter svenskt, och åter skrevs siffrorna till 11–9.

Ovjtarov lyckades utjämna till 2–2 i set efter ha tagit hem det fjärde (11–8) innan det var dags för Karlsson igen som vann set nummer fem med 11–5. I det sjätte setet var Karlsson den klart bättre spelaren och vann med 11–4. Därmed var saken klar och Karlsson hade vunnit med 4–2 i set.

I semifinalen ställs Karlsson mot vinnaren i mötet mellan Tiago Apolonia, Portugal och Darko Jorgic, Slovenien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.