A-
A+

Falks dilemma efter succén: "Inget bestämt"

Jennifer Falk höll nollan när Sverige slog Finland med 5–0 på tisdagskvällen.
Jennifer Falk höll nollan när Sverige slog Finland med 5–0 på tisdagskvällen.
FotbollTammerfors, TT:s utsände

Jennifer Falk fick chansen mellan stolparna och tog den.

Ändå är det långtifrån säkert att hon står i Sveriges nästa landskamp.

Det är ju lite speciellt eftersom jag ska ha barn i oktober, säger Falk.

Annons

Annons

Sverige dominerade stora delar av tisdagens VM-kvalmatch i fotboll borta mot Finland. Men resultatet, 5–0, döljer att hemmalaget ändå hade en del chanser framåt.

I det svenska målet stod dock Jennifer Falk och tog hand om det som finländskorna skapade framåt.

Jag kan inte komma på något som var felaktigt i hennes agerande, hon var väldigt trygg och jag tror att backlinjespelarna också kände trygghet. Hon var bra på fötterna också, jag tycker att hon gjorde en bra insats, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Falk är också nöjd med att ha tagit chansen när den gavs.

I EM var Hedvig Lindahl förstamålvakt, precis som de senaste åren, men efter mästerskapet meddelade 39-åringen att hon just nu tar en paus från landslaget.

"Extra krydda"

Första landskampen utan Lindahl föll Gerhardssons val i stället på Falk.

Det betyder mycket såklart, det viktigaste är att vinna men det är alltid en extra krydda att hålla nollan, så det var väldigt kul. Kul att få göra några räddningar och vara delaktig, säger Jennifer Falk.
Något betyg vill jag inte sätta, men jag är nöjd med min insats. Det gick bra, jag spelade så som jag vill spela och det är viktigt för mig. Jag är offensiv, jag vågar komma ut och spelar utanför straffområdet, jag är lugn med fötterna och delaktig.

Det är därför fördel Falk i kampen om målvaktsplatsen, där hon närmast tampas med Chelseas Zecira Musovic och Lyons Emma Holmgren. Ändå är det inte säkert att Häckenmålvakten vaktar målet i nästa landskamp, borta mot Spanien den 7 oktober.

Sambon Pernilla är nämligen gravid.

Ja, för min del är det ju lite speciellt eftersom jag ska ha barn i oktober. Så vi får se lite hur det blir, men det är en diskussion som jag kommer ta med min flickvän och med Peter. Vi får se hur det blir.

Annons

Annons

Förstående förbundskapten

Något beslut har hon inte tagit, men det är heller inget som stressar.

Det är livet. Det är inga problem. Jag ska göra det som känns rätt för mig och ”Pillan”, och Peter är väldigt förstående.

Förbundskaptenen betonar att det i hans landslag måste vara okej att ibland prioritera privatlivet framför idrotten.

Du kan vara borta på grund av en lårkaka, men också för att du har något socialt som stör. Det är fotbollsspelare, men det är ju också människor vi jobbar med. Man har ett viktigt liv runt omkring fotbollen också, säger Gerhardsson.
Ibland gör kanske olika saker att man inte är motiverad till hundra procent, och om man då har den ärligheten och kan säga det, så ska inte det ta bort något inför någon annan samling.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.