A-
A+

Färjestads sena tapp: "Det är tungt"

Daniel Vikstens två mål hjälpte inte Färjestad till mer än en poäng.
Daniel Vikstens två mål hjälpte inte Färjestad till mer än en poäng.
IshockeyTT

En ny tappad ledning och förlorade poäng i kampen om topp 6-placering.

Det har varit en dyster vecka för Färjestad.

Det är tungt, att vara bland de sex främsta har varit vårt mål hela säsongen, säger Daniel Viksten efter två mål i Malmö Arena.

Annons

Annons

Färjestad var det bättre laget, skapade fler chanser och sköt fler skott än Malmö Redhawks.

Men trots två mål från Daniel Vikstens klubba tappade man ledningen tre gånger om och föll till slut på straffar (3–4).

Jag tycker att vi gör en bra match men Malmö är starka. Ibland grinar det lite emot, men vi måste se till insatsen och vi gör en bra bortamatch, säger Vikstens vars solomål till 2–1 var en av matchens höjdpunkter.

Målet föll dessutom i powerplay där gästerna haft de svårt den senaste tiden och inför matchen bara hade hittat rätt en gång på de senaste 18 försöken.

Mot Linköping tidigare i veckan tappade man ledning och kammade noll. Det var i stort sett samma visa i Malmö där Färjestad inledde matchen dominant men där hemmalaget kvitterade tre gånger om och vann efter straffar.

Inför matchen hade vi pratat mycket om att starta matchen bra och det tycker jag vi gör också. Vi måste bortse från resultatet och komma ihåg att vi gjorde en bra match, säger Viksten som klättrade upp till tredje plats i skytteligan.

Nämnvärt var också att tränaren Johan Pennerborn valde att bänka stjärnvärvningen Jakob Nilsson efter att denne i andra perioden blivit utvisad för "abuse of referee”.

Det är en årstid då det är viktigt att ta poäng och det är viktigt att skicka signalen till truppen att vi inte har råd med sådant här när både serie och slutspel står på spel, säger Pennerborn efter matchen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!