Färre priser i Tv-pucken ska minska pressen

De individuella tv-puckpriserna försvinner. Arkivbild.
De individuella tv-puckpriserna försvinner. Arkivbild.
IshockeyTT

Tv-puckens individuella priser tas bort för att minska den negativa pressen på spelarna.

"Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss", säger Anders Lundberg, spelarutvecklingsansvarig på Ishockeyförbundet.

Annons

Annons

Historiskt sett har individuella priser delats ut efter tv-puckens finalspel. Turneringens bästa målvakt, back, forward och mest värdefulla spelare har uppmärksammats extra. Men fortsättningsvis blir det alltså inte så.

Ishockeyförbundet stryker priserna från och med årets säsong.

"Vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press", säger Anders Lundberg till ishockeyförbundets webbplats.

Lundberg säger att de individuella priserna har vuxit från att ha varit en uppskattning för en väl genomförd turnering till något mycket större, och närmast osunt.

"Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss att lyfta och jobba för på olika sätt. Att spelare får möjlighet att leva här och nu och fokusera på sitt spel är viktigt och det händer mycket för spelarna i den här åldern, framför allt på hösten med exempelvis val av hockeygymnasium. Att då dela ut ett pris som upplevs som betungande för ungdomarna känns då inte rätt", säger han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons